Penitenciarele și-au expus armamentul la BSDA. Ce arme ar folosi în cazul unui atac. FOTO

Publicat: 17/05/2018, 13:49
Actualizat: 25/03/2019, 22:56

Administrația Națională a Penitenciarelor este prezentă, în aceste zile, la expoziția dedicată industriei apărării de la Romaero, cu scopul de a atrage cât mai mulți tineri pentru a se angaja în această structură.

Potrivit reprezentanților ANP prezenți la expoziție, în prezent există un deficit destul de mare de personal din cauza pensionărilor masive din ultima perioadă. Astfel, ANP și-a expus armamentul din dotare, cu scopul de a atrage tineri să lucreze în domeniul penitenciarelor.

Atracția principlală a standului ANP este un revolver cu muniție letală, dar și o pușcă cu gloanțe de cauciuc, folosită pentru dispersarea sau imobilizarea deținuților recalcitranți.

„Pistoul este cu muniție letală, Glock 17, 9 mm, și se folosește în toate cazurile în care pevede legea, cum ar fi un atac armat asupra escortelor. Bineînțeles, doar personalul specializat poate folosi acest pistol, cu antrenamente și pregătiri în acest domeniu. Avem, de asemenea, și pistol mitralieră, pe care îl folosim la transportarea clanurilor interlope”, a declarat, pentru MEDIAFAX, David Octavian, inspector în cadrul ANP.

La standul ANP se găsește și o pușcă cu muniție non-letală, pentru disperasarea și imobilizarea deținuților recalcitranți, fără a le pune viața în pericol.

„Vrem să promovăm munca în sistem penitenciar. În ceea ce privește condițiile salariale, avem sporuri pentru munca cu deținuții, care uneori poate fi destul de grea. În prezent, cel mai mare deficit cu care ne confruntăm, este lipsa e personal, din cauza valului mare de pensionări din ultima perioadă”, a mai declarat reprezentantul ANP.

În perioada 16-18 mai, la complexul expozițional ROMAERO, se va desfășura a șaptea ediție a Expoziției Internaționale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private (BSDA), care va reuni peste 200 de firme din 24 de țări.

Pe pagina oficială a evenimentului, organizatorii anunță că ediția din acest an a BSDA va reuni peste 200 de expozanți din 24 de țări, care vor aduce cele mai noi și performante tehnologii din domeniul apărării și securității terestre, aeriene și maritime.

Alături de prezentarea exponatelor, programul evenimentului include și numeroase demonstrații practice, privind funcționarea tehnologiei.

De asemenea, în cadrul expoziției a fost lansat, joi, și Monitorul Apărării, care aparține trustului MEDIAFAX.

Monitorul Apărării și Securității este o publicație on-line (www.monitorulapararii.ro), care reunește informații, monitorizări și analize din domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale și internaționale.

Monitorul Apărării și Securității are secțiuni dedicate pentru bugete, echipamente militare, legislație, război informațional, securitate cibernetică, organizații internaționale, crize internaționale, ordine publică. Monitorul Apărării și Securității beneficiază de de analize originale, în care se regăsește expertiza unor reprezentanți ai elitei militare între care generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei României, generalul (r) Sergiu Medar, fost șef al Comunității Naționale de Informații, generalul (r) Ștefan Oprea, fost reprezentant militar al României la NATO și Uniunea Europeană, generalul (r) Cristian Dincovici, fost șef al Direcției de Informații Militare.

Monitorul Apărării și Securității va fi disponibil pe bază de abonament, separat sau împreună cu alte produse de subscripție ale MEDIAFAX Group. Monitorul Apărării și Securității poate fi accesat la adresa web www.monitorulapararii.ro .

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro