Viceprimarul Bădulescu la audieri: În piață a fost o DEZORDINE publică PROVOCATĂ, au fost bătăi de stradă de tip BELFAST. Violențele erau de neimaginat.

Viceprimarul Bădulescu la audieri: În piață a fost o DEZORDINE publică PROVOCATĂ, au fost bătăi de stradă de tip BELFAST. Violențele erau de neimaginat.
Publicat: 24/08/2018, 17:57

„Nu am fost în niciun centru de comandă. Din păcate, trebuie să înțelegeți că nu a existat acel centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentntul Prefecturii, împreună cu reprezentantul administrției publice din acea zi, respectiv subsemnatul, care aveam delegate atribuțiile primarului. A trebuit să luăm măsuri care prevedeau modul de administrare a orașului în situații de criză. Având în vedere datele și informațiile care existau la acea dată, faptul că urmau să existe violențe. Datele le aveam din exploatarea surselor deschise, din mesajele subliminale pe care le trimiteau pe conturile de Facebook agitatorii și inițiatorii acestui miting neautorizat, am luat măsurile care se dispuneau. Ceea ce se induce în media și în mediul public, că exista un centru de comandă, nu știu ce, este o chestiune speculativă și cred că deja depășim o anumită limită a normalității. Nu a fost nicio conspirație, nu a fost nimeni în altă parte decât acolo unde trebuia să fie”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Acesta a mai spus că acea clădire se afla în apropierea Guvernului și că era păzită de către cei de la Serviciul de Protecție și Pază.

„Am dedus că acea clădire e a SGG. Fiind o clădire a SGG și tot ce ține de Guvern, paza e asigurată de SPP. Acolo am intrat, s-au luat decizii. La ora 4 dimineața am plecat acasă. Doamna prefect al municipiului, în permanență, de la ora 16:00, până la 4 dimineața, a fost cu mine, conform obligațiilor pe care le avem, așa cum rezultă situațiile”, a mai spus viceprimarul.

„Eu nu am fost în Piața Victoriei. Procurorii au întrebat cine a fost organizatorul în scris. I-am spus că domnul Dide și domnul de la Timișoara au venit în fața comisiei și au spus sunt organizatorii. (…) Procurorii vor să vadă cine a instigat lumea și cine a greșit din partea jandarmilor și cine a adus lumea în Piață. (…) Din punctul meu de vedere, nu s-a greșit din partea că Jandarmeria a greșit. Am avut de-a face cu o dezordine publică provocată, de bătăi de stradă de tip Belfast, care având în vedere acțiunea și cum s-au desfășurat, au scăpat din mână pentru că violențele erau de neimaginat. Jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a stabili ordinea de drept pentru acel moment”, a declarat Bădulescu.

Întrebat de unde primea informațiile cu privire la violențele din Piața Victoriei, acesta a răspuns: „Eu primeam informații de la cine primiți și dumneavoastră, de la Facebook. (…) Eu nu am avut acces la deciziile de ordin operativ, pentru evacuarea Pieței, pentru că nu aveam de ce să am acces”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Compania ce va monta motoare termice pe mașinile electrice
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Cozonacul însiropat. Un preparat atipic, dar foarte aromat
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume trage un semnal de alarmă