Viceprimarul Bădulescu la audieri: În piață a fost o DEZORDINE publică PROVOCATĂ, au fost bătăi de stradă de tip BELFAST. Violențele erau de neimaginat.

Viceprimarul Bădulescu la audieri: În piață a fost o DEZORDINE publică PROVOCATĂ, au fost bătăi de stradă de tip BELFAST. Violențele erau de neimaginat.
Publicat: 24/08/2018, 17:57

„Nu am fost în niciun centru de comandă. Din păcate, trebuie să înțelegeți că nu a existat acel centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentntul Prefecturii, împreună cu reprezentantul administrției publice din acea zi, respectiv subsemnatul, care aveam delegate atribuțiile primarului. A trebuit să luăm măsuri care prevedeau modul de administrare a orașului în situații de criză. Având în vedere datele și informațiile care existau la acea dată, faptul că urmau să existe violențe. Datele le aveam din exploatarea surselor deschise, din mesajele subliminale pe care le trimiteau pe conturile de Facebook agitatorii și inițiatorii acestui miting neautorizat, am luat măsurile care se dispuneau. Ceea ce se induce în media și în mediul public, că exista un centru de comandă, nu știu ce, este o chestiune speculativă și cred că deja depășim o anumită limită a normalității. Nu a fost nicio conspirație, nu a fost nimeni în altă parte decât acolo unde trebuia să fie”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Acesta a mai spus că acea clădire se afla în apropierea Guvernului și că era păzită de către cei de la Serviciul de Protecție și Pază.

„Am dedus că acea clădire e a SGG. Fiind o clădire a SGG și tot ce ține de Guvern, paza e asigurată de SPP. Acolo am intrat, s-au luat decizii. La ora 4 dimineața am plecat acasă. Doamna prefect al municipiului, în permanență, de la ora 16:00, până la 4 dimineața, a fost cu mine, conform obligațiilor pe care le avem, așa cum rezultă situațiile”, a mai spus viceprimarul.

„Eu nu am fost în Piața Victoriei. Procurorii au întrebat cine a fost organizatorul în scris. I-am spus că domnul Dide și domnul de la Timișoara au venit în fața comisiei și au spus sunt organizatorii. (…) Procurorii vor să vadă cine a instigat lumea și cine a greșit din partea jandarmilor și cine a adus lumea în Piață. (…) Din punctul meu de vedere, nu s-a greșit din partea că Jandarmeria a greșit. Am avut de-a face cu o dezordine publică provocată, de bătăi de stradă de tip Belfast, care având în vedere acțiunea și cum s-au desfășurat, au scăpat din mână pentru că violențele erau de neimaginat. Jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a stabili ordinea de drept pentru acel moment”, a declarat Bădulescu.

Întrebat de unde primea informațiile cu privire la violențele din Piața Victoriei, acesta a răspuns: „Eu primeam informații de la cine primiți și dumneavoastră, de la Facebook. (…) Eu nu am avut acces la deciziile de ordin operativ, pentru evacuarea Pieței, pentru că nu aveam de ce să am acces”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea