Teodorovici nu primește avizul MJ pentru Fondul Suveran de Investiții: Sunt dezamăgit de Ministerul Justiției. Este o FUGĂ DE ASUMARE

Teodorovici nu primește avizul MJ pentru Fondul Suveran de Investiții: Sunt dezamăgit de Ministerul Justiției. Este o FUGĂ DE ASUMARE
Publicat: 17/09/2018, 13:07

„Aici pot fi și mai categoric, pentru că am senzația că este o lipsă de dorință de asumare. Este un proiect al Guvernului (referitor la proiectul de modificare a Legii insolvenței – n.red.), dar, de câteva zile, tot discutăm, convenim un aviz din partea celor care sunt implicați, respectiv Ministerul Justiției, Finanțe și alte instituții, dar, când să prinzi semnătura, dispare semnatarul. Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii, a unor astfel de prevederi. Repet: acesta trebuie să fie atributul Ministerului de Finanțe, zona insolvenței, zona societăților comerciale, nu atributul Ministerului Justiției, pentru că este zona economică, de evaziune fiscală”, a declarat Teodorovici, în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește modificarea legislației privind evaziunea fiscală, ministrul Finanțelor a afirmat că n-a avut parte de sprijin din partea Ministerului Justiției, deși era vorba doar de adaptarea legislației din alte țări.

De asemenea, ministrul a declarat că este dezamăgit că Ministerul finanțelor publice (MFP) a primit multe observații de la Ministerul Justiției și pentru proiectul privind Fondul Suveran de Investiții, deși Ordonanța de Urgență pe care Guvernul dorește să o aprobe până la finele lunii septembrie are aceeași conținut precum legea care a fost adoptată de Parlament și declarată neconstituțională. După această OUG va fi aprobată și o Hotărâre de Guvern care va explica exact cum funcționează acest fond.

„Din păcate, aici am primit din partea Ministerului Justiției foarte multe, foarte multe, cred că mai multe observații decât a fost actul în sine. Nu înțeleg. În momentul în care ne asumăm, ca echipă guvernamentală, anumite obiective, mai ales cum sunt acestea foarte importante, cum sunt Fondul Suveran de Investiții, atunci, cred că rolul nostru ca miniștri este să fim preocupați ca echipele noastre să lucreze în aceeași direcție, cu aceeași viteză și fără a încerca să fim mai altfel decât ceilalți. Cu alte cuvinte, sunt dezamăgit de faptul că am primit de la Ministerul Justiției foarte multe aspecte care mai de care”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul finanțelor a insistat: „Ori în cadrul anumitor ministere nu se înțelege, ori miniștrii ar trebui să fie mai preocupați de modul în care echipele lucrează, pentru ca ceea ce ne-am asumat cu toții, când am fost numiți în funcția de miniștri, să fie dus la bun sfârșit”.

Oficialul MFP a confirmat că a avut deja o discuție în acest sens la Ministerul Justiției. „Dânsul (n.red. – ministrul Justiției, Tudorel Toader) a fost plecat vineri într-o delegație, acum văd că iar este plecat într-o delegație. Între două evaluări și două deplasări este mai greu să faci lucrurile să se rezolve”, a punctat Teodorovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște