Teodorovici nu primește avizul MJ pentru Fondul Suveran de Investiții: Sunt dezamăgit de Ministerul Justiției. Este o FUGĂ DE ASUMARE

Teodorovici nu primește avizul MJ pentru Fondul Suveran de Investiții: Sunt dezamăgit de Ministerul Justiției. Este o FUGĂ DE ASUMARE
Publicat: 17/09/2018, 13:07

„Aici pot fi și mai categoric, pentru că am senzația că este o lipsă de dorință de asumare. Este un proiect al Guvernului (referitor la proiectul de modificare a Legii insolvenței – n.red.), dar, de câteva zile, tot discutăm, convenim un aviz din partea celor care sunt implicați, respectiv Ministerul Justiției, Finanțe și alte instituții, dar, când să prinzi semnătura, dispare semnatarul. Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii, a unor astfel de prevederi. Repet: acesta trebuie să fie atributul Ministerului de Finanțe, zona insolvenței, zona societăților comerciale, nu atributul Ministerului Justiției, pentru că este zona economică, de evaziune fiscală”, a declarat Teodorovici, în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește modificarea legislației privind evaziunea fiscală, ministrul Finanțelor a afirmat că n-a avut parte de sprijin din partea Ministerului Justiției, deși era vorba doar de adaptarea legislației din alte țări.

De asemenea, ministrul a declarat că este dezamăgit că Ministerul finanțelor publice (MFP) a primit multe observații de la Ministerul Justiției și pentru proiectul privind Fondul Suveran de Investiții, deși Ordonanța de Urgență pe care Guvernul dorește să o aprobe până la finele lunii septembrie are aceeași conținut precum legea care a fost adoptată de Parlament și declarată neconstituțională. După această OUG va fi aprobată și o Hotărâre de Guvern care va explica exact cum funcționează acest fond.

„Din păcate, aici am primit din partea Ministerului Justiției foarte multe, foarte multe, cred că mai multe observații decât a fost actul în sine. Nu înțeleg. În momentul în care ne asumăm, ca echipă guvernamentală, anumite obiective, mai ales cum sunt acestea foarte importante, cum sunt Fondul Suveran de Investiții, atunci, cred că rolul nostru ca miniștri este să fim preocupați ca echipele noastre să lucreze în aceeași direcție, cu aceeași viteză și fără a încerca să fim mai altfel decât ceilalți. Cu alte cuvinte, sunt dezamăgit de faptul că am primit de la Ministerul Justiției foarte multe aspecte care mai de care”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul finanțelor a insistat: „Ori în cadrul anumitor ministere nu se înțelege, ori miniștrii ar trebui să fie mai preocupați de modul în care echipele lucrează, pentru ca ceea ce ne-am asumat cu toții, când am fost numiți în funcția de miniștri, să fie dus la bun sfârșit”.

Oficialul MFP a confirmat că a avut deja o discuție în acest sens la Ministerul Justiției. „Dânsul (n.red. – ministrul Justiției, Tudorel Toader) a fost plecat vineri într-o delegație, acum văd că iar este plecat într-o delegație. Între două evaluări și două deplasări este mai greu să faci lucrurile să se rezolve”, a punctat Teodorovici.