Pacientă care a recurs la FERTILIZARE IN VITRO: Tratamentele ulterioare au costat 20.000 de euro

Pacientă care a recurs la FERTILIZARE IN VITRO: Tratamentele ulterioare au costat 20.000 de euro
Publicat: 24/10/2018, 22:42
Actualizat: 25/03/2019, 20:28

Infertilitatea este o boală, un fenomen care ia amploare constant, inclusiv la nivelul țării noastre. Conform primului studiu de infertilitate, realizat anul acesta la inițiativa Asociației pentru Reproducere Umană din România, 54% dintre cuplurile cu diagnostic de infertilitate nu intenționează să apeleze la proceduri de reproducere umană asistată. Dintre aceștia, 44% consideră că aceste proceduri sunt prea scumpe. Conform aceluiași studiu, 29% dintre românii care apelează la proceduri de reproducere umană asistată au cheltuit între 1.000 și 3.000 de euro, iar 11% – între 3.000 și 5.000 de euro.

Pacienții care au recurs la fertilizare in vitro se plâng că tratamentele ulterioare acestei proceduri pot ajunge să coste foarte mult.

„Procedurile sunt scumpe și este clar că ar trebui mai mult suport pentru cuplurile infertile. Sunt scumpe nu numai procedurile în sine, ci și tratamentul care le precede. Pentru un singur copil, la noi, cheltuielile cred că s-au ridicat cu totul la vreo 20.000 de euro,” a declarat Ancuța Martin, pacientă care a învins în lupta cu infertilitatea.

Potrivit Asociației pentru Reproducere Umană, infertilitatea poate apărea chiar dacă într-un cuplu există deja un copil, iar afecțiunea se numește infertilitate secundară și apare după un an de încercări de a obține o nouă sarcină pe cale naturală. Multe cupluri care sunt afectate de infertilitatea secundară nu mai caută rezolvarea pe cale medicală.

„Relaxarea mai mare a acestor cupluri vine din faptul că au deja un copil. Însă, în timpul perioadei care a trecut de la prima sarcină pot să apară patologii care să împiedice obținerea celei de-a doua sarcini. Tot medicul specialist în infertilitate este cel care poate să rezolve aceste probleme, așa încât să apară și cea de-a doua sarcină, chiar dacă cu ajutor medical, de data aceasta. Nu trebuie însă așteptat prea mult, problemele se pot agrava în timp, și nici nu e cazul de resemnare pentru familiile care își doresc mai mulți copii”, susține dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist în infertilitate și director executiv al ARUR.

În tratarea infertilității, diagnosticul corect este esențial, mai ales că sunt foarte multe cauze care duc la această afecțiune.

„Cel mai important lucru, când vine vorba despre tratarea infertilității unui cuplu este abordarea personalizată. Nu aplicăm același tratament pentru cupluri diferite, vedem care este problema fiecărui cuplu și oferim tratamente unice. Diagnosticul corect este extrem de important, acesta este primul pas de la care pornim în găsirea soluțiilor individualizate. S-a dovedit în timp că acest lucru funcționează foarte bine, mărturie stă rata de reușită mare pe care o avem la clinică în obținerea unei sarcini de la prima încercare”, explică prof.dr.Konstantinos Pantos, un cunoscut specialist în infertilitate din din Grecia, citat de ARUR.

În urmă cu câteva luni, ARUR a publicat un studiu potrivit căruia peste 16% din populația României – adică femei cu vârste între 25 și 40 de ani și bărbați cu vârste între 25 și 60 de ani – are probleme de fertilitate. Principalele cauze de infertilitate feminină identificate de medici sunt probleme la nivelul trompelor uterine (23%), probleme la nivelul uterului (22%), endometrioză (17%), rezerva ovariană redusă (15%). Dintre cele de natură masculină identificate de medici, problemele la nivelul spermogramei conduc detașat, cu un procent de 72%, potrivit studiului.

Foto: Hepta

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro