Președintele Iohannis S-A OPERAT la umărul stâng. În 2016, fusese operat la umărul DREPT

Președintele Iohannis S-A OPERAT la umărul stâng. În 2016, fusese operat la umărul DREPT
Publicat: 26/10/2018, 10:36
Actualizat: 26/03/2019, 00:34

Președintele Klaus Iohannis a fost internat joi, la Spitalul de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila” pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng, anunță Administrația Prezidențială.

„Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției, starea sa de sănătate fiind optimă,” precizează Președinția, într-un comunicat de presă.

Vineri dimineață, șeful statului a fost deja externat, dar a primit recomandări medicale privind planul de recuperare fizică.

„În cursul dimineții președintele României a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, cu recomandări medicale privind planul de recuperare fizică, elaborat post-operator intervenției artroscopice minim invazive, practicate la umărul stâng,” au transmis reprezentanții unității spitalicești, printr-o informare de presă.

Șeful statului nu este la prima intervenție chirurgicală. În 26 aprilie 2016, el a fost operat la umărul drept tot la Spitalul Militar Central.

„În data de 26 aprilie, președintele Klaus Werner Iohannis a fost internat și operat în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, la nivelul umărului drept pentru: impingement (conflict) subacromial drept, burșită subacromială dreaptă, leziune de tendon supraspinos. Intervenția s-a desfășurat artroscopic, a decurs în condiții optime, iar starea de sănătate a președintelui României este foarte bună,” precizau atunci reprezentanții spitalului. Klaus Iohannis anunța atunci pe Facebook, că de a doua zi își va relua activitatea la Palatul Cotroceni.

Alți doi dintre ceilalți președinți postdecembriști ai României au avut probleme medicale în timpul mandatului. În august 1994, Ion Iliescu a suferit o criză biliară (popular spus criză de fiere) și a fost urgent internat la Spitalul Elias, unde a doua zi, i-a fost extirpată vezica biliară. In decembrie 2000, proaspăt reales în fruntea statului, Iliescu și-a făcut o operație estetică, pentru a-și elimina câteva pete maronii de pe față, dar intervenția nu a fost recunoscută oficial. În februarie 2002, Iliescu a ajuns din nou la Elias, iar declarațiile despre motivele internării au fost neclare. În timp ce medicul Sorin Oprescu a pretins că președintele a venit pentrufizioterapie, purtătorul de cuvânt de atunci al Administrației prezidențiale, Corina Crețu, declara că avusese nevoie de o serie de investigații medicale. Ultima problemă medicală din timpul mandatelor prezidențiale ale lui Iliescu a apărut în aprilie 2002, când o viroză respiratorie l-a ținut în casă mai multe zile. Ulterior, fostul președinte a mai suferit câteva intervenții chirurgicale. În 16 mai 2005, la Spitalul Elias, i-au fost implantate cinci stenturi pentru lărgirea a cinci artere care îi irigau inima cu sânge. În iunie 2007, la Paris, i-a fost implantat al șaselea stent, apoi a urmat un tratament pentru zona Zoster. În 23 ianuarie 2012, tot la Elias, i-a fost extirpat un polip de colon.

Emil Constantinescu nu a avut probleme medicale deosebite în timpul mandatului, dar în octombrie 2005, i-a fost extirpată o porțiune de 30-35 de cm din colon, urmare a unei diverticuloze colonice, suferite în 1992.

În mai 2006, Traian Băsescu (președinte în funcție) s-a internat la Spitalul Elias, acuzând puternice dureri de spate. Avea o hernie de disc, pe care și-a operat-o la Spitalul Universitar din Viena, atrăgându-și o serie de critici pentru neîncrederea în sistemul medical românesc. Mai târziu, a povestit că a plătit 18.000 de euro pentru intervenție, din care 12.000 au revenit profesoruluiEngelbert Knosp, cel care a condus intervenția. În 8 septembrie 2007, Băsescu a fost operat la Spitalul Militar Central, pentru extirparea unui nodul benign de pe glanda tiroidă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Talia lui Kim Kardashian a șocat internetul în ținuta de la Met Gala 2024
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum va fi vremea în luna mai: Temperaturi peste medie și precipitații variabile
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
(P) Importanța Pavelelor de Cauciuc: O Alegere Durabilă și Versatilă pentru Diverse Aplicații