Ajută MEMORIA și reduce ANXIETATEA. Beneficiile consumului MODERAT de BERE

Ajută MEMORIA și reduce ANXIETATEA. Beneficiile consumului MODERAT de BERE
Publicat: 02/11/2018, 11:43

Iată ce beneficii are consumul moderat de bere, asupra sănătății:

Suplimente de vitamine

Berea este facută din cereale, apă și drojdie. Destul de frecvent utilizate sunt boabele de orz și grâu, bogate într-o varietate de vitaminecare supraviețuiesc procesului de fermentare și filtrare.

Berea furnizează cantități modeste de vitamina B, plus cantităti mult mai mari de magneziu, seleniu și alte oligoelemente. Și ar mai fi de menționat conținutul de vitamina B6 care reduce nivelul homocistinei, substanța vinovată de apariția bolilor de inimă.

Despre bolile de inimă
Studiile arată că un pahar de bere pe zi pentru femei și două pahare pe zi pentru bărbați reduc riscul de accidente vasculare cerebrale, boli cardiace și boli vasculare. Se spune că un consumator moderat de bere își reduce riscul de atac de cord cu 20%.

Mai puțin colesterol
Consumatorii de bere au un nivel crescut de lipoproteină de înaltă densitate, numită adesea „colesterol bun”, ce constituie o formă de protecție împotriva grăsimilor periculoase din sânge. Ei au, de asemenea, cantități mai mici de fibrinogen, o proteină care împiedica formarea cheagurilor de sânge. În plus, berea conține polifenoli, ce reduc nivelul de colesterol.

Ajută memoria
Unele cercetari au arătat că în cantități moderate, alcoolul ajută și memoria. Oamenii de știință suedezi au arătat că șoarecilor care au „servict” zilnic putin alcool le-au aparut noi celule nervoase în creier.

Previne formarea pietrelor la rinichi
Consumul de bere poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Un studiu finlandez a arătat ca riscul de a forma pietre la rinichi este cu 40% mai mic în cazul băutorilor de bere.

Un studiu efectuat de trei cercetători germani – E.S. Capito, S. Lautenbacher și C. Horn-Hofmann publicat anul acesta, în jurnalul științificPsychology Research and Behavior Management relevăimpactul consumului moderat de alcool asupra exprimării faciale a emoțiilor în contextul interacțiunii sociale. Bazat pe analiza influenței consumului moderat de alcool la nivelul emoțiilor, noutatea acestui studiu provine din corelația cu un grup țintă bine definit – indivizii care consumă moderat alcool într-un context social, adică la diferite evenimente, întâlniri cu prieteni sau familie ori alte activități și care presupun interacțiunea cu un grup de persoane.

Berea- femeile care o consumă zâmbesc mai mult

Rezultatele confirmă și diferențele dintre sexe când vine vorba despre exprimarea facială a emoțiilor, bărbații fiind, în general, mai puțin expresivi comparativ cu femeile. Totodată, bărbații utilizează mai multe expresii faciale ce pot fi interpretate ca semne de putere și mândrie și zâmbesc mai puțin comparativ cu femeile.

Berea – hameiul reduce stresul și anxietatea

„Relevanța unui astfel de studiu provine din faptul că limbajul nonverbal este la fel de important precum comunicarea verbală într-un grup. Studii viitoare pe acest subiect, care să evidențieze eventuale particularități în funcție de sex, ar reprezenta în mod cert un pas important în cercetare. Dacă ne raportăm strict la bere, datorită conținutului de hamei care s-a demonstrat deja că poate reduce nivelul de stres și anxietate, exprimarea facială a emoțiilor pozitive ar putea fi chiar mai bine înlesnită. Desigur, este nevoie de o intensificare a cercetării științifice, însă există un mare potențial în această direcție”, spunedr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Mai multe detalii depre beneficiile consumului moderat de bere pe CSID.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Amărâtul de el” Elena Merișoreanu îi ia apărarea...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire