Lupta dintre NISSAN și CARLOS GHOSN se extinde și în BRAZILIA. Apartamentul de la malul mării cu SEIFURI nedeschise și obiecte de artă, ar putea conține DOVEZI legate de finanțele fostului președinte al companiei

Lupta dintre NISSAN și CARLOS GHOSN se extinde și în BRAZILIA. Apartamentul de la malul mării cu SEIFURI nedeschise și obiecte de artă, ar putea conține DOVEZI legate de finanțele fostului președinte al companiei
Publicat: 11/12/2018, 14:38
Actualizat: 25/03/2019, 20:36

Ghosn încearcă să își recupereze „obiecte personale, documente, bani, obiecte și piese de artă” din apartamentul de la malul mării, deținut de Nissan. Compania spune că locuința ar putea conține dovezi legate de finanțele lui Ghosn, potrivit unei plângeri depuse într-o instanță braziliană săptămâna trecută.

Disputa legală a fost acerbă în ultimele zile, arătând că Ghosn si Nissan nu se luptă doar în Japonia, unde Ghosn a fost arestat luna trecută și a fost acuzat oficial, ci în întreaga lume.

Familia lui Ghosn a primit un ordin favorabil de interdicție săptămâna trecută, care a fost rapid atacată.

O sursă din cadrul Nissan Brazilia a declarat luni după-amiază că familia Ghosn încă nu avea acces la apartament. Ziarul japonez Nikkei a raportat că familia a obținut o altă decizie favorabilă a instanței luni, însă un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că firma crede că acest lucru este incorect.

Documentele judiciare anterioare neînregistrate, văzute de Reuters, arată amploarea disputei dintre Ghosn și Nissan privind accesul la apartament, unul din cele câteva din întreaga lume pe care le-a folosit. Nissan susține că Ghosn, care a fost apreciat pentru că a salvat compania din pragul falimentului, a deturnat fonduri corporative pentru uz personal.

Apartamentul de la Rio conține trei seifuri pe care Nissan nu le-a deschis încă, potrivit actelor din instanță. Constructorul auto le-a găsit când a făcut un audit al apartamentului, după arestarea lui Ghosn, a spus compania.

Apartamentul are, de asemenea, „mobilier de designer, obiecte de artă și obiecte decorative”, spune compania. Locuința a fost achiziționată de o filială Nissan la sfârșitul anului 2011, după deschiderea unei fabrici de automobile în orașul din apropiere, Resende, scrie Reuters.

Apartamentul a fost cumpărat în ideea că Ghosn, născut în Brazilia și care și-a păstrat cetățenia, va veni acolo în mod constant, după deschiderea fabricii, a declarat Nissan.

Apartamentul se află în cartierul Copacabana, pe o stradă care dă direct în plajele faimoase din Rio. Un apartament din aceeași clădire a fost listat online pentru mai mult de 3 milioane de dolari.

Rechizitoriul de luni din Japonia aduce mingea înapoi în terenul partenerului de alianță al Nissan, Renault. Compania franceză, care deține o participație de 43,4% la Nissan, se pregătește pentru o reuniune a consiliului de administrație din 13 decembrie, care ar putea lua în discuție viitorul lui Ghosn drept președinte și director executiv al companiei.

Renault nu l-a demis pe Ghosn, solicitând în mod repetat accesul la rezultatele investigației interne a Nissan, care a condus la arestarea sa.

Procedura judiciară în Brazilia a început pe 29 noiembrie, când un avocat al lui Ghosn a cerut unui judecător să îi permită accesul la apartamentul din Rio.

Nissan spune că accesul „reprezentă un risc incalculabil de distrugere a unor potențiale probe ale infracțiunilor”.

Un avocat al lui Ghosn, Jose Roberto de Castro Neves, a declarat pentru Reuters că nu știa de existența celor trei seifuri și că au existat „speculații absurde” că ar putea conține dovezi ale infracțiunilor.

„Este un tip foarte inteligent”, a declarat de Castro Neves într-un scurt interviu telefonic. „Dacă a făcut ceva rău, nu ar lăsa niciodată dovezi în apartament.”

Procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn luni că nu și-a raportat veniturile în mod corect și au acuzat Nissan de abateri financiare. Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie și este deținut într-o închisoare de la Tokyo.

Ghosn nu a făcut nicio declarație prin intermediul avocaților săi din Japonia, dar a negat acuzațiile, potrivit rapoartelor mass-media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata