România, singurul vot pentru PARADISURILE FISCALE la întâlnirea ECOFIN. Dăncilă, acuzată că a vrut să „îngroape” LISTA NEAGRĂ

România, singurul vot pentru PARADISURILE FISCALE la întâlnirea ECOFIN. Dăncilă, acuzată că a vrut să „îngroape LISTA NEAGRĂ
Publicat: 13/03/2019, 10:23
Actualizat: 25/03/2019, 20:09

„Subminează România securitatea și stabilitatea UE? Pe 18 octombrie 2018 Viorica Dăncilă a fost în vizită Emiratele Arabe Unite. Pe 4 noiembrie 2018 Viorica Dăncilă a fost în vizită Oman. Ieri (marți – n.r.) la Bruxelles, în cadrul întâlnirii ECOFIN, s-a votat lista NEAGRĂ a paradisurilor fiscale prin care, pe lângă optimizare fiscală, spălare de bani, se finanțează și activități teroriste. Un dosar care a fost pregătit de ani buni și acum este la final. Pe lista au fost introduse Oman și EAU. România, prin ministrul de Finanțe Teodorovici, a făcut lobby să se amâne votul pe această listă. O atitudine care a fost imediat taxată de ceiallti miniștri din ECOFIN care nu înțeleg de ce ar susține România interesele acestor țări. România a fost umilită și a rămas izolată în ședința ECOFIN, singurul vot în favoarea paradisurilor fiscale și a tot ce înseamnă acestea”, a scris Florin Cîțu, miercuri, pe Facebook.

Senatorul PNL o întreabă pe prim-ministrul Viorica Dăncilă dacă ministrul de Finanțe a fost mandat să solicite amânarea votului asupra acestei liste negre a „paradisurilor fiscale”, la reuniunea ECOFIN care a avut loc, marți, la Bruxelles.

„Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă vă somez să răspundeți public: 1. În cadrul vizitelor dumneavoastră în EAU și Oman vi s-a cerut și dumneavoastră ați promis că în mandatul României să amânați votul ECOFIN pentru lista neagră a paradisurilor fiscale? 2. Ministrul Finanțelor Publice al României a avut mandat din partea dumneavoastră de a cere amânarea votului asupra listei negre a paradisurilor fiscale prin care se finanțează și activități teroriste? P.S. În aceeași perioadă Eugen Teodorovici avea o escală la Moscova în drum spre Cuba. Și Rusia și Cuba sunt două țări recunoscute internațional că folosesc paradisurile fiscale pentru a-și finanța activitățile de propagandă și nu numai”, a conchis senatorul PNL.

ECOFIN a adoptat, marți, o listă revizuită privind jurisdicțiile necooperante în scopuri fiscale, ce include acum și Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite, Vanuatu, pe lângă cele cinci aflate inițial pe listă.

Lista a fost completată în cadrul celei de-a treia intâlniri ECOFIN, a miniștrilor de Finanțe din UE, desfășurată sub conducerea ministrului român al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Cele zece jurisdicții nu și-au îndeplinit angajamentele față de UE până la termenul convenit. Lista, care face parte din strategia externă a UE în materie de impozitare definită de Consiliul European, are drept scop prevenirea evaziunii fiscale și promovarea bunei guvernanțe fiscală la nivel mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?