Cernobîl, transformat în studio de fotografii sexy: Selfie-urile au ajuns o modă pe internet, dar scenaristul seriei trage un semnal de alarmă – FOTO

Cernobîl, transformat în studio de fotografii sexy: Selfie-urile au ajuns o modă pe internet, dar scenaristul seriei trage un semnal de alarmă - FOTO
Publicat: 12/06/2019, 11:52

Autorul scenariului seriei de succes „Cernobîl/ Chernobyl” a vorbit despre moda selfie-urilor făcute de turiști în ultimele săptămâni în zona afectată de dezastrul nuclear din 1986.

De la difuzarea celor cinci episoade ale serialului numărul turiștilor în orașul din nordul Ucrainei a crescut cu 30-40%. Influencerii care folosesc rețelele sociale au început deja să fie criticați pentru faptul că folosesc interesul pentru tragedie pentru a publica instantanee fashion pe conturile lor de Instagram.

Pozele în care apar femei în costume de baie sau bărbați relaxându-se la înălțime pe fundalul în care apar blocurile părăsite în urma dezastrului au devenit tot mai întâlnite.

„E minunat că serialul #ChernobylHBO a determinat un val de turism în Zona de excludere”, a recunoscut scenaristul Craig Mazin miercuri dimineață, „dar, da, am văzut fotografiile care circulă. Dacă mergeți în vizită, vă rog să vă amintiți că s-a petrecut o tragedie cumplită. Arătați respect pentru toți cei care au suferit și s-au sacrificat”.

Mini-seria de cinci episoade difuzată de HBO îi are în rolurile principale pe Jared Harris, Stellan SkarsgÃ¥rd și Emily Watson. Producția regizată de Johan Renck spune povestea accidentului și insistă asupra eforturilor făcute de salvatori dar și pentru a minimiza efectele exploziei reactorului nuclear de la centrala din Prîpeat. Cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb – din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei deținute de Amazon -, „Cernobîl” a depășit în popularitate serialul cult „Breaking Bad” (9,5), dar și foarte mediatizatul „Game of Thrones” (9,3), al cărui ultim sezon a decepționat mulți fani.

Reuters anunță că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulți vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl și orașul fantomă care o învecinează.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din orașul ucrainean Prîpeat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată. Un nor de precipitații radioactive a ajuns în partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa și în estul Americii de Nord. Țările care au fost afectate cel mai mult de catastrofă au fost Ucraina, Belarus și Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expuși la radiații, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitațiile radioactive au căzut pe teritoriul său. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistență internațională în 1990, la patru ani de la accident.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Probleme legate de funcționarea telefoanelor iPhone. Apple, mesaj pentru utilizatori
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului