Primul CEx al PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Social-democrații vor discuta despre prezidențiabil

Primul CEx al PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Social-democrații vor discuta despre prezidențiabil
Publicat: 03/07/2019, 08:08

Sursele citate că este mai mult o întâlnire de socializare, după alegerea noii conduceri a partidului, respectiv președintele PSD Viorica Dăncilă, președintele executiv Eugen Teodorovici și Mihai Fifor secretar general.

Pe de altă parte, este posibil ca social-democrații să decidă convocarea, în CEx de miercuri, Congresul pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, despre care premierul spunea că va avea loc la finalul lunii iulie sau începutul lui august, au explicat sursele menționate.

Premierul a anunțat că PSD vrea un Congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale la finalul acestei luni, cel târziu începutul lunii august.

În acest sens, PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidențiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidați la prezindențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

Totodată, președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune.

Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul și rezultatul pe care îl vom obține”.

Luni însă, premierul a a evitat să dea un răspuns clar referitor la posibilitatea unui candidat unic pentru prezidențiale din partea PSD-ALDE și Pro România. Ea s-a rezumat să precizeze că în funcție de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrățișăm”.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – Pro România, propunere anunțată de Victor Ponta.

Referitor la prezidențiabil Eugen Teodorovici a declarat că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la prezidențiale. Întrebat dacă el ar fi un prezidențiabil mai bun ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, acesta a spus că e o analiză care va fi făcută în baza sondajelor.

Ministrul de Finanțe a anunțat deja dorința de a intra în competiția pentru un mandat la Cotroceni. De asemenea, pentru prezidențiale vor să candideze și Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu exclude candidatura pentru un mandat la Cotroceni.

La Congresul extraordinar de sâmbătă, social-democrații au aprobat și modificarea statului. Una dintre schimbări face referire la desemnarea prezidențiabilului, în sensul în care acesta va fi desemnat de Congres.

Astfel a fost modificat Articolul 119, alineatul 4, cu privire la desemnarea candidatului PSD la funcția de Președinte al României, care va avea următoarea formulare „desemnează candidatul susținut de PSD la funcția de Președinte al României”.

Foto: Hepta

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii