Halep și-a aflat adversa din finala de la Wimbledon / Ilie Năstase: Simona ar trebui să o alerge puțin / Sfatul dat de tatăl tenismenei: Când intri la luptă trebuie să uiți că e Serena

Halep și-a aflat adversa din finala de la Wimbledon / Ilie Năstase: Simona ar trebui să o alerge puțin /  Sfatul dat de tatăl tenismenei: Când intri la luptă trebuie să uiți că e Serena
Publicat: 11/07/2019, 19:04

Sportiva din Statele Unite ale Americii nu a avut emoții în a doua semifinală a zilei, cedând doar trei game-uri. Meciul s-a încheiat după 59 de minute.

Astfel, Serena Williams s-a calificat în finala de la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o de șapte ori în carieră: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016. Americanca are și trei finale pierdute, în 2004, 2008 și 2018.

Serena Williams a câștigat nouă dintre cele 10 dueluri directe cu Simona Halep. Singura dată când sportiva din România s-a impus s-a întâmplat la Turneul Campioanelor din 2014, când Halep câștiga clar în grupe, scor 6-0, 6-2. Tot în aceeași competiție, dar în finală, Williams a câștigat detașat, scor 6-3, 6-0.

Simona Halep (7 WTA) – Serena Williams (10 WTA), finala feminină de la Wimbledon 2019, se dispută sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00.

Ilie Năstase: Serena nu mai e ce a fost acum câțiva ani. Simona ar trebui să o alerge puțin

Simona Halep s-a calificat, joi, în finala de la Wimbledon 2019, după ce a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3. În ultimul act, românca se va duela cu Serena Williams (10 WTA), iar Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din tenis, i-a oferit câteva sfaturi româncei.

Năstase crede că lucrurile s-au schimbat în perioada recentă, iar Simona Halep ar fi favorită în duelul cu sportiva din Statele Unite ale Americii, în ciuda faptului că Serena Williams a câștigat nouă dintre cele 10 confruntări directe cu românca.

„Acum cred că e invers față de alți ani, când Serena era favorită. Serena nu mai e ce a fost acum câțiva ani, se mișcă mai bine. E altă persoană, Simona ar trebui să o alerge puțin. Și acum a dat câteva scurte și le-a și câștigat. Dacă dă câte o scurtă o ajută”, a declarat Năstase, potrivit DigiSport.

De asemenea, fostul tenismen spune că presiunea locului 1 mondial nu mai există pentru Halep. Simona a început turneul de la Wimbledon de pe locul 7 WTA, dar va urca pe 4 începând de luni: „Toată lumea se agită că e numărul 7, nu mai contează, a fost numărul 1. Ce contează cel mai mult pentru ea sunt turneele de Grand Slam. Poate să fie și numărul 100, nu mai contează acum, din moment ce a fost numărul 1″.

Serena Williams: Simona Halep a jucat incredibil, mereu avem meciuri grele

Simona Halep – Serena Williams estea marea finală de la Wimbledon 2019, după ce românca a trecut fără emoții de Elina Svitolina (6-1, 6-3), iar americancan a învins-o fără drept de apel pe Barbora Strycova (6-1, 6-2).

Americanca (37 de ani, 10 WTA) a vorbit, la finalul victoriei sale, despre confruntarea cu Simona Halep, din ultimul act de la All England Club.

„A jucat incredibil (n.r. – Halep, cu Svitolina), mereu avem partide grele, dar de-abia aștept meciul cu ea!”, au fost cuvintele rostite de Serena Williams la adresa Simonei Halep, în direct la Eurosport, după partida cu Strycova.

Stere Halep: Eu am spus că Simona va face minuni în tenis când va ajunge la 27 de ani

Stere Halep a lăudat jocul prestat de Halep în semifinala disputată joi, contra Elinei Svitolina și a dezvăluit că preconiza ca la 27 de ani, vârsta Simonei din acest moment, sportiva va obține cele mai bune performanțe ale carierei.

„Simona a deținut în totalitate controlul cu Svitolina. A ieșit exact cum voia ea și cum voiam și eu. Dragii mei, e atât de simplu. Simona și-a construit de mică acest mental. O casă nu se face peste noapte, până nu faci temelia. Sunt native maturitatea și inteligența pe care le are în joc. Evident, orice om are și momente mai slabe. Important e că își revine imediat. Eu am spus-o cu mulți ani în urmă: Simona va face minuni în tenis când va ajunge la 27 de ani!”, a declarat Stere Halep, la DigiSport.

De asemenea, Stere Halep i-a oferit și un sfat fiicei sale, acela de a nu avea complexe în finală contra sportivei din Statele Unite ale Americii, Serena Williams, care a trecut fără emoții în semifinale de Barbora Strycova (54 WTA), scor 6-1, 6-2: „E normal să ai respect față de o legendă a tenisului mondial. Dar când intri la luptă, trebuie să uiți că e Serena. Depinde cum va aborda acest meci și cum va gestiona emoțiile față de ea. Dacă își bagă în minte că e o persoană oarecare, atunci va fi câștigătoare”, a declarat Stere Halep, la DigiSport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern