Mădălina Mezei, fostul director al Tarom: „Cum am fost numită, așa am fost retrasă” / Ce se întâmplă în spatele „cortinei”

Mădălina Mezei, fostul director al Tarom: „Cum am fost numită, așa am fost retrasă / Ce se întâmplă în spatele  „cortinei
Publicat: 16/10/2019, 12:24

„Cu săptămână înainte, chiar mai puțin, mi se prelungise mandatul și de la o săptămână la alta totul s-a schimbat. M-a sunat aseară, la ora șapte, președintele CA și mi-a zis că a decis să mă demită. Mi-a trimis hotărârea, a apărut astăzi noul director general desemnat. Am avut o Hotărâre a Consiliului de Administrație prin care mi se reproșează că nu mi-am dus la îndeplinire hotărârile CA conform mandatului de director general interimar”, a explicat Mezei.

Mezei a explicat că, printre altele, se numără „semnarea contractului cu ATR, care era în plină negociere. Sunt foarte multe care s-au discutat în peste un an de zile în ședințele CA”. Tarom este în proces de achiziție a nouă avioane ATR, pentru cursele interne.

Fostul director al companiei aeriene a mai explicat că nu se consideră vinovată pentru că a abordat o atitudine profesională și a ales să facă o analiză mai profundă în ceea ce privește proiectele Tarom.

„Nu mă consider vinovată. Am venit cu spiritul liber și inima deschisă să salvez compania asta. Nu am să zic niciodată că sunt vinovată. Consider că am făcut tot ce trebuia să fac în baza priceperii pe care o am, dacă nu am fost destul de convingătoare sau rapidă pentru dorințele CA-ului, eu am ales să fac o analiză mai profundă, mai profesională, pentru a evita implicații majore asupra viitorului companiei. Consiliul de Administrație a considerat că trebuie să fac mai repede. E o diferență de interpretare. Eu doresc să rămân în zona de profesioniști. Fiecare are dreptul să evalueze un manager numit, cum am fost numită așa am sunt și retrasă. Nu mă consider vinovată, dar nici nu consider decizia nefirească”, a spus aceasta.

Întrebată ce se va întâmpla cu deschiderea cuselor lung-curier spre China și Statele Unite, Mădălina Mezei a spus că acesta este șansa de salvare a companiei aeriene, fără de care Tarom „ar putea dispărea curând”.

„Nu știu ce va face noul director și ce mandat are, acela a fost un proiect asumat de mine, promovat de mine în care în care încă cred cu tărie. Taromul nu va avea nicio șansă să opereze regional ca până acum, în concurență cu low cost și dacă nu se modifică strategia, Tarom nu va mai exista în curând. Ca atare, domnul ministru (al Transporturilor, Răzvan Cuc, n.r.) în urma discuțiilor cu CA și cu mine a ieșit cu anunțul poate un pic anticipat pentru că nu eram gata cu faza de analiză, însă un proiect pe care eu personal l-am promovat, nu voi zice niciodată că a fost promovat politic și în continuare cred în el. Cred că este salvarea noastră”, a declarat fostul director al Tarom.

În seara de marți, 15 octombrie, Mădălina Mezei a fost demisă din funcția de director general al companiei aeriene Tarom, iar în funcție a fost numit pilotul Valentin Gvinda.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ