Țara în care e greu să faci bine. Un bărbat din Alexandria a donat centrelor de plasament produse, dar așteaptă de o lună contractul

Țara în care e greu să faci bine. Un bărbat din Alexandria a donat centrelor de plasament produse, dar așteaptă de o lună contractul
Publicat: 31/10/2019, 11:27

Teleormăneanul spune că are o afacere proprie în județ și, pentru că propriul lui copil are probleme de sănătate, a decis să ajute. Așa că s-a oferit, la finele lunii septembrie, să dăruiască beneficiarilor DGASPC Teleorman, respectiv copiilor din centrele de plasament și mamelor aflate în situații vulnerabile, produse de igienă și îngrijire din magazinul său.

Bărbatul a umplut mașina și a dus donația la sediul instituției. A cerut, însă, un contract de sponsorizare, care să-i garanteze că bunurile donate vor fi utilizate corespunzător. I s-a răspuns că procedura de întocmire a unui contract de sponsorizare durează, astfel că teleormăneanul a plecat acasă, așteptând să fie contactat de conducerea instituției pentru a ridica o copie a contractului. După o lună, el a mers din nou la DGASPC Teleorman pentru a solicita emiterea contractului, dar s-a spus din nou că procedura este de durată.

„Eu le-am donat 1.000 de lei în produse pentru femeile și copiii izgoniți de acasă acum o lună. Nici în ziua de azi nu am primit contractul de sponsorizare pe persoană fizică, așa cum am cerut și așa cum e normal să fie. Că oriunde ți se emite o dovadă. De o lună mă rog de domnul șef de acolo și nu îmi dă contractul. Am fotografii de când am făcut pachetele și le-am dus acolo. Am zis să aștept, poate chiar durează, dar atitudinea asta e revoltătoare”, a declarat donatorul pentru MEDIAFAX.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, confirmă situația și spune că acel contract de sponsorizare pe care donatorul îl așteaptă de o lună nu a fost emis pentru că șeful centrului de plasament care s-a ocupat de caz a uitat.

„Într-adevăr, aceste produse au fost donate de acest domn. Eu am aflat abia acum despre această donație și am vorbit cu șeful de centru care s-a ocupat. Domnul are un copil cu probleme care a fost chiar ajutat de colegii mei. A venit să doneze pentru copiii noștri, iar șeful de centru i-a zis că va încheia contractul de sponsorizare, dar având și altceva de făcut, i-a zis să vină mai târziu. Apoi s-a luat cu altele, și aici e vina șefului de centru care a uitat. Produsele sunt intacte, nici nu sunt scoase din cutii. Produsele sunt în magazia unității, nu s-a umblat la acele produse. Contractul chiar în această dimineață l-am semnat eu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mugurel Putineanu.

Nu este pentru prima dată când oameni care au donat bunuri pentru DGASPC Teleorman se plâng că nu s-au urmat pașii legali și că bunurile s-au folosit după bunul plac de către angajații instituției, fără ca donatorul să aibă vreo garanție sau vreun document doveditor că a ajutat efectiv copiii aflați în situații vulnerabile. În urmă cu un an, o asociație din București semnala faptul că a donat instituției publice bani și că oameni din conducerea ei au solicitat o mașină drept donație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Obicei mai puțin cunoscut de români. Ce se face în a doua zi de Paște
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul