Și-a recuperat permisul auto după ce le-a indicat judecătorilor dubii referitoare la integritatea polițistului: Cum a procedat bărbatul

Și-a recuperat permisul auto după ce le-a indicat judecătorilor dubii referitoare la integritatea polițistului: Cum a procedat bărbatul
Publicat: 18/11/2019, 09:09
Recent, un șofer a intentat un proces prin care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat cu 1.300 lei și i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile, acțiunea din instanță fiind deschisă la Tribunalul Timiș.

Se pare că bărbatul ar fi condus cu o viteză de 118 km/h în localitatea Voiteg, depășind astfel limita legală cu 68 km/h.

Șoferul a contestat decizia inițială a Judecătoriei Timișoara la Tribunalul Timiș arătând că „după cum a fost întocmit procesul verbal, respectiv prin precizarea faptului ca am condus pe DN 59 km 36, cu viteza de 118 km/h, ar însemna ca orice indicator rutier de pe întreaga întindere a kilometrului 36 de pe DN 59 ar reprezenta o limitare a vitezei la 50 de km pe oră”.

„După cum se poate observa indicarea precisa a locului în care se afla cand am fost depistat cu o viteza superioara celei legale este esențiala pentru individualizarea contravenției, intrucat pe km 37 activează mai multe indicatoare de limitare a vitezei pe diferite segmente, pe unele fiind l egala deplasarea inclusiv cu viteza de 100 km/h, si nu se afla pe km 36 unde a fost poziționat conform procesului verbal de contravenție. A se vedea proba video din înregistrarea radar depusa la dosar de către IJP Timiș, înregistrarea fiind integral filmata pe km 37 si nu pe km 36 menționat in PV de contravenție. Indicatorul amplasat ilegal nu poate fi folosit ca reper pentru întocmirea unui proces verbal de contravenție legal”, potrivit acțiunii deschisă în instanță de șofer.

Astfel, bărbatul a reușit să îi convingă pe judecători să anuleze procesul verbal de contravenție.

„Tribunalul constată că din cuprinsul înregistrării video redate pe suport CD nu rezultă cu claritate dacă la momentul la care a fost înregistrată viteza de deplasare a autovehiculului condus de apelant acesta se afla in interiorul unei localități, semnalizate printr-un indicator poziționat pe drumul și pe direcția de deplasare a apelantului. Astfel, în înregistrarea video depusă la dosar de agentul constatator autoturismul apelantului nu apare circulând printr-o localitate, având în vedere că în imagini nu apar locuințe ci doar un restaurant, localitatea Voiteg fiind situată, aparent, înainte de podul pe care se deplasa agentul constatator și spre care se îndrepta apelatul. Așa fiind, se impune a se stabili daca locul în care se afla apelantul la momentul la care i-a fost înregistrată viteza de deplasare era situat în interiorul localității, adică după semnul care indica acest lucru”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

„Așa fiind, existând cel puțin un dubiu puternic cu privire la viteza legală corespunzătoare locului în care se afla autoturismul condus de apelant la momentul înregistrării vitezei de deplasare, dubiu care profită petentului, tribunalul va admite apelul și va schimba hotărârea primei instanțe, în sensul că va anula procesul verbal contestat”, se mai arată în sentința Tribunalului Timiș, care este definitivă, relatează adevărul.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani