Și-a recuperat permisul auto după ce le-a indicat judecătorilor dubii referitoare la integritatea polițistului: Cum a procedat bărbatul

Și-a recuperat permisul auto după ce le-a indicat judecătorilor dubii referitoare la integritatea polițistului: Cum a procedat bărbatul
Publicat: 18/11/2019, 09:09
Recent, un șofer a intentat un proces prin care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat cu 1.300 lei și i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile, acțiunea din instanță fiind deschisă la Tribunalul Timiș.

Se pare că bărbatul ar fi condus cu o viteză de 118 km/h în localitatea Voiteg, depășind astfel limita legală cu 68 km/h.

Șoferul a contestat decizia inițială a Judecătoriei Timișoara la Tribunalul Timiș arătând că „după cum a fost întocmit procesul verbal, respectiv prin precizarea faptului ca am condus pe DN 59 km 36, cu viteza de 118 km/h, ar însemna ca orice indicator rutier de pe întreaga întindere a kilometrului 36 de pe DN 59 ar reprezenta o limitare a vitezei la 50 de km pe oră”.

„După cum se poate observa indicarea precisa a locului în care se afla cand am fost depistat cu o viteza superioara celei legale este esențiala pentru individualizarea contravenției, intrucat pe km 37 activează mai multe indicatoare de limitare a vitezei pe diferite segmente, pe unele fiind l egala deplasarea inclusiv cu viteza de 100 km/h, si nu se afla pe km 36 unde a fost poziționat conform procesului verbal de contravenție. A se vedea proba video din înregistrarea radar depusa la dosar de către IJP Timiș, înregistrarea fiind integral filmata pe km 37 si nu pe km 36 menționat in PV de contravenție. Indicatorul amplasat ilegal nu poate fi folosit ca reper pentru întocmirea unui proces verbal de contravenție legal”, potrivit acțiunii deschisă în instanță de șofer.

Astfel, bărbatul a reușit să îi convingă pe judecători să anuleze procesul verbal de contravenție.

„Tribunalul constată că din cuprinsul înregistrării video redate pe suport CD nu rezultă cu claritate dacă la momentul la care a fost înregistrată viteza de deplasare a autovehiculului condus de apelant acesta se afla in interiorul unei localități, semnalizate printr-un indicator poziționat pe drumul și pe direcția de deplasare a apelantului. Astfel, în înregistrarea video depusă la dosar de agentul constatator autoturismul apelantului nu apare circulând printr-o localitate, având în vedere că în imagini nu apar locuințe ci doar un restaurant, localitatea Voiteg fiind situată, aparent, înainte de podul pe care se deplasa agentul constatator și spre care se îndrepta apelatul. Așa fiind, se impune a se stabili daca locul în care se afla apelantul la momentul la care i-a fost înregistrată viteza de deplasare era situat în interiorul localității, adică după semnul care indica acest lucru”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

„Așa fiind, existând cel puțin un dubiu puternic cu privire la viteza legală corespunzătoare locului în care se afla autoturismul condus de apelant la momentul înregistrării vitezei de deplasare, dubiu care profită petentului, tribunalul va admite apelul și va schimba hotărârea primei instanțe, în sensul că va anula procesul verbal contestat”, se mai arată în sentința Tribunalului Timiș, care este definitivă, relatează adevărul.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”