MĂSURI. Evaluare Națională și Bacalaureat 2020: Ce se întâmplă dacă elevii au o temperatură de 37,4 grade în dimineața examenelor: „La anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă”

MĂSURI. Evaluare Națională și Bacalaureat 2020: Ce se întâmplă dacă elevii au o temperatură de 37,4 grade în dimineața examenelor: „La anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă”
Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 Ce se întâmplă dacă elevii au o temperatură de 37,4 grade în dimineața examenelor „La anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 23/05/2020, 12:40

Una dintre cele mai controversate probleme care a fost declanșată de pandemia de coronavirus este legată de măsurarea temperaturii elevilor și cadrelor de supraveghere înainte de intrarea în unitățile de învățământ unde vor fi organizate evaluarea națională și bacalaureatul.

Măsuri de prevenție care vor fi luate în unitățile de învățământ

În urma instituirii stării de alertă, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au dat un ordin comun în care se spune că în unitățile de învățământ „nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius”.

Potrivit aceluiași ordin, elevii nu mai sunt exceptați de la purtarea măștilor de protecție în spațiile închise.

În schimb, elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, a explicat, la începutul lunii, la Digi24, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Aceştia (n.r -. copiii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a declarat aceasta.

Însă ce se va înâmpla cu elevii, dar și supraveghetorii, care la intrarea în utnitățile de învățământ vor avea o temperatura de cel puțin 37,3 grade Celsius?

„În legătură cu elevii este o problemă mai complicată, pentru că Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta sunt total diferite decât bacalaureatele și examenele de până acum. Vor da examen numai din materia învățată în primul semestru și dacă nu vor fi lăsați să-și dea examenul anul acesta, la anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă”, a declarat fostul președinte al Curții Constituționale. Augustin Zegrean, pentru sursa citată.

De asemenea, acesta a prezentat și o posibilă soluție astfel încât și elevii care vor avea o temperatură mai mare decât cea prevăzută în ordinul comun să poate participa la examene.

„Cei care sunt depistați cu temperatură în ziua aceea să fie dirijați în alte săli”

„Ar trebui ca Ministerul Învățământului și în general cei care organizează astfel de examene să găsească soluții. Poate că o soluție ar fi ca cei care sunt depistați cu temperatură în ziua aceea să fie dirijați în alte săli decât cei fără temperatură, de exemplu, dar în niciun caz nu ar trebui înlăturați de la examene, pentru că există această problemă specială anul acesta. În plus, dacă ar da la toamnă examenul, când le-ar trece febra, ar fi o problemă cu repartizarea lor în licee, pentru că locurile s-ar ocupa în liceele bune, facultățile și-ar ocupa locurile, deci ar fi o mare problemă pentru ei. Vor trebui găsite soluții, pentru că dacă acei copii se duc până la școală înseamnă că sunt apți de a da examen”, a mai punctat Augustin Zegrean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul