ILUZIE. Putin a găsit metoda prin care să își păcălească votanții pentru a rămâne la putere până în 2036: Votul anti-gay și manipularea populației ruse

ILUZIE. Putin a găsit metoda prin care să își păcălească votanții pentru a rămâne la putere până în 2036: Votul anti-gay și manipularea populației ruse
Putin a găsit metoda prin care să își păcălească votanții pentru a rămâne la putere până în 2036: Votul anti-gay și manipularea populației ruse / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 12/06/2020, 11:09
Actualizat: 12/06/2020, 11:15

Președintele rus Vladimir Putin vrea să rămână la puere până în 2036 iar în prezent este promotorul unui referendum al cărui videoclip de promovare denigrează cuplurile homosexuale.

Videoclipul de promovare a referendumului ar fi „opera” serviciilor lui Evgheni Prigozhin, un apropiat al lui Vladimir Putin, cunoscut pentru finanțarea „uzinelor de troli” și trimiterea a sute de mercenari ruși în Siria și pe continentul african, notează Le Point.

Scopul acestei campanii este de a încuraja populația rusă să voteze pe 1 iulie în favoarea unei reforme constituționale dorite de președintele rus.

Videoclipul de denigrare a cuplurilor homosexuale plasează acțiunea în viitor într-un scenariu grotesc

Scena prezentată în videoclipul de promovare a referendumului plasează acțiunea în anul 2035 când un manager de orfelinat se pregătește să întimpe un cuplu care vrea să adopte un copil.

Femeia se adresează unui băiat de aproximativ 5 ani, care-și leagă şireturile la pantofi. „Petia, ești fericit să-ți vezi mama și tatăl?” Copilul dă din cap. Apoi, ea îl invită pe tată să se apropie. Acesta îl ia pe Petia de mână și îl duce afară. „Unde e mama?”, întreabă copilul. „Iat-o pe noua ta mamă”, răspunde tatăl. Un bărbat efeminat şi fardat coboară din mașină și îi oferă băiatului o rochie drept cadou. Petia este bulversat. Un angajat al orfelinatului scuipă pe pământ. „Nu îţi face griji, acum vei avea o familie completă”, continuă tatăl. Se aude o voce din off spunând: „Aceasta este Rusia pe care o alegi? Decide pentru viitorul țării. Votează pentru modificările Constituției!”.

Scenariul grotesc pe care îl prezintă videoclipul prezintă o realitate imaginată de autoritățile ruse dacă cetățenii vor vota „nu” la următorul referendum.

Strategia de cîștigare a puterii este una veche: glorificarea valorilor tradiționale ca mijloc de manipulare a populației. printre acestea se numără și: „credința în Dumnezeu”, „amintirea apărătorilor patriei” și „apărarea adevărului istoric”.

80% din populație consideră că relațiile homosexuale sunt condamnabile

Potrivit autorităților ruse, căsătoria între persoanele de acelai sex reprezintă o adevărată perversiune. Din această cauză, o lege adoptată în 2013 prevede sancționarea drastică și pedespe cu închisoare a persoanelor care fac „propagandă pentru homosexualitate”. Un text care a devenit de atunci un instrument de represiune împotriva comunității gay.

„În Rusia, 80% din populație consideră că relațiile homosexuale sunt condamnabile. Ceea ce explică tăcerea Moscovei în fața persecuțiilor din Cecenia, o republică caucaziană, unde homosexualii au o viaţă de iad. Rețineri arbitrare, torturi cu electricitate, crime… Peste o sută de victime au fost înregistrate în ultimii doi ani.

Electoratul, manipulat de Putin prin votul anti-gay pentru a-l menține la putere

Agenția Federală de Știri (FAN), cu sediul la Sankt-Petersburg și deținută de omul de afaceri Prigozhin, a considerat, așadar, de cuviință să difuzeze un astfel de clip (șters de YouTube). Și să relanseze astfel campania referendumului, întreruptă în aprilie din cauza epidemiei. Matematica este simplă: un vot anti-gay este mai probabil să mobilizeze electoratul decât un vot pentru președinte, a cărui popularitate nu a fost niciodată atât de scăzută de când a ajuns la putere.

În mod ironic, actorul Aleksandr Filimonenko, cel care o întruchipează în videoclip pe noua mamă, intenţionează să participe la scrutinul din 1 iulie. Dar el va vota nu…”, mai notează autorul articolului Marc Nexon.

Președintele rus, Vladimir Putin, a stabilit 1 iulie drept data votării naționale a amendamentelor constituționale care, printre altele, i-ar permite să rămână la putere până în 2036.

Putin a anunțat decizia în cadrul unei reuniuni cu co-președinții grupului de lucru privind pregătirea proiectului de lege la 1 iunie.

Ella Pamfilova, președintele Comitetului Electoral Central, a declarat că susține ideea, adăugând că votarea va începe cu șapte zile înainte de data oficială pentru a evita mulțimile mari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani