ILUZIE. Putin a găsit metoda prin care să își păcălească votanții pentru a rămâne la putere până în 2036: Votul anti-gay și manipularea populației ruse

ILUZIE. Putin a găsit metoda prin care să își păcălească votanții pentru a rămâne la putere până în 2036: Votul anti-gay și manipularea populației ruse
Putin a găsit metoda prin care să își păcălească votanții pentru a rămâne la putere până în 2036: Votul anti-gay și manipularea populației ruse / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 12/06/2020, 11:09
Actualizat: 12/06/2020, 11:15

Președintele rus Vladimir Putin vrea să rămână la puere până în 2036 iar în prezent este promotorul unui referendum al cărui videoclip de promovare denigrează cuplurile homosexuale.

Videoclipul de promovare a referendumului ar fi „opera” serviciilor lui Evgheni Prigozhin, un apropiat al lui Vladimir Putin, cunoscut pentru finanțarea „uzinelor de troli” și trimiterea a sute de mercenari ruși în Siria și pe continentul african, notează Le Point.

Scopul acestei campanii este de a încuraja populația rusă să voteze pe 1 iulie în favoarea unei reforme constituționale dorite de președintele rus.

Videoclipul de denigrare a cuplurilor homosexuale plasează acțiunea în viitor într-un scenariu grotesc

Scena prezentată în videoclipul de promovare a referendumului plasează acțiunea în anul 2035 când un manager de orfelinat se pregătește să întimpe un cuplu care vrea să adopte un copil.

Femeia se adresează unui băiat de aproximativ 5 ani, care-și leagă şireturile la pantofi. „Petia, ești fericit să-ți vezi mama și tatăl?” Copilul dă din cap. Apoi, ea îl invită pe tată să se apropie. Acesta îl ia pe Petia de mână și îl duce afară. „Unde e mama?”, întreabă copilul. „Iat-o pe noua ta mamă”, răspunde tatăl. Un bărbat efeminat şi fardat coboară din mașină și îi oferă băiatului o rochie drept cadou. Petia este bulversat. Un angajat al orfelinatului scuipă pe pământ. „Nu îţi face griji, acum vei avea o familie completă”, continuă tatăl. Se aude o voce din off spunând: „Aceasta este Rusia pe care o alegi? Decide pentru viitorul țării. Votează pentru modificările Constituției!”.

Scenariul grotesc pe care îl prezintă videoclipul prezintă o realitate imaginată de autoritățile ruse dacă cetățenii vor vota „nu” la următorul referendum.

Strategia de cîștigare a puterii este una veche: glorificarea valorilor tradiționale ca mijloc de manipulare a populației. printre acestea se numără și: „credința în Dumnezeu”, „amintirea apărătorilor patriei” și „apărarea adevărului istoric”.

80% din populație consideră că relațiile homosexuale sunt condamnabile

Potrivit autorităților ruse, căsătoria între persoanele de acelai sex reprezintă o adevărată perversiune. Din această cauză, o lege adoptată în 2013 prevede sancționarea drastică și pedespe cu închisoare a persoanelor care fac „propagandă pentru homosexualitate”. Un text care a devenit de atunci un instrument de represiune împotriva comunității gay.

„În Rusia, 80% din populație consideră că relațiile homosexuale sunt condamnabile. Ceea ce explică tăcerea Moscovei în fața persecuțiilor din Cecenia, o republică caucaziană, unde homosexualii au o viaţă de iad. Rețineri arbitrare, torturi cu electricitate, crime… Peste o sută de victime au fost înregistrate în ultimii doi ani.

Electoratul, manipulat de Putin prin votul anti-gay pentru a-l menține la putere

Agenția Federală de Știri (FAN), cu sediul la Sankt-Petersburg și deținută de omul de afaceri Prigozhin, a considerat, așadar, de cuviință să difuzeze un astfel de clip (șters de YouTube). Și să relanseze astfel campania referendumului, întreruptă în aprilie din cauza epidemiei. Matematica este simplă: un vot anti-gay este mai probabil să mobilizeze electoratul decât un vot pentru președinte, a cărui popularitate nu a fost niciodată atât de scăzută de când a ajuns la putere.

În mod ironic, actorul Aleksandr Filimonenko, cel care o întruchipează în videoclip pe noua mamă, intenţionează să participe la scrutinul din 1 iulie. Dar el va vota nu…”, mai notează autorul articolului Marc Nexon.

Președintele rus, Vladimir Putin, a stabilit 1 iulie drept data votării naționale a amendamentelor constituționale care, printre altele, i-ar permite să rămână la putere până în 2036.

Putin a anunțat decizia în cadrul unei reuniuni cu co-președinții grupului de lucru privind pregătirea proiectului de lege la 1 iunie.

Ella Pamfilova, președintele Comitetului Electoral Central, a declarat că susține ideea, adăugând că votarea va începe cu șapte zile înainte de data oficială pentru a evita mulțimile mari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”