Cine este, de fapt, Serghei Mizil. Cum făcea bani pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

Cine este, de fapt, Serghei Mizil. Cum făcea bani pe vremea lui Nicolae Ceaușescu
Cine este, de fapt, Serghei Mizil. Cum făcea bani pe vremea lui Nicolae Ceaușescu / Foto: Colaj captură
Publicat: 15/06/2020, 20:33

Serghezi Mizil nu este doar un personaj monden și fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil, ci are în spate, la vârsta de 67 de ani, o poveste impresionantă.

Pe vremea comuniștilor, Serghei Mizil aducea din străinătate lucruri la care românii doar visau, precum aparate video, casete video/audio, geci de blugi, pe care le vindea în țară la prețuri fabuloase: echivalentul unei Dacii, la o lună și jumătate!

Serghei Mizil, drumul de la bișniță la afaceri

Serghei Mizil nu este nici pe departe doar personajul captivant din platourile de televiziune, ci și un om de afaceri cu calități cunoscute. Boem din fire, Serghei Mizil nu a avut până în 1989 „cheile” de la „palatul puterii”, deși a locuit in el.

E artist, ajuns om de afaceri. La Cena și Cena 2 sunt două dintre restaurantele de succes în care Serghei a investit bani buni și s-a declarat mulțumit.

Serghei a deținut și restaurantul „La doi vagabonzi”, pe bulevardul Tomis din Constanța, care nu a funcționat prea bine. Afaceristul s-a aventurat în zona imobiliară, construind un bloc cu parter și patru etaje, în zona de nord a Capitalei. Suma investită a fost de 700.000 de euro, iar apartamentele s-au vândut foarte rapid.

”Am vrut sa investesc intr-o afacere stabila si transparenta. Cu restaurantele ai multa bataie de cap, e greu sa gasesti personal bun in ziua de astazi. Nu mai vor oamenii sa munceasca. Am facut totul prin banca, apartamentele s-au vandut foarte repede. Mai sunt cateva de lux, cu terasa. Am incredere in business-ul asta si merg mai departe” a declarat Serghei Mizil.

Serghei Mizil, în anturajul marilor sportivi

Acesta a explicat cum a ajuns să petreacă alături de sportivi: „E foarte simplu: în comunism, ei frecventau localurile în care mergeam și eu. Nu eram nebun cu fotbalul, să merg pe stadioane. Eu țineam cu echipele la care aveam prieteni. Cu majoritatea mă știam din afara fotbalului, din cârciumi.

De la Dinamo mă înțelegeam foarte bine, la început, cu Mircea Lucescu, așa am ajuns să merg cu „câinii” prin deplasări. Și tot așa l-am cunoscut pe Cornel Dinu. Unde? Într-o cârciumă, unde-ai vrea?”, a mai spus Mizil, conform GSP.

Paul Niculescu-Mizil a fost căsătorit cu Lidia Niculescu-Mizil. Împreună au avut șase copii, din care trei adoptați. Copiii naturali sunt Serghei Mizil, Lidia Mizil și Donca Mizil. Pe Doru, Paul Niculescu-Mizil l-a înfiat înainte de a împlini 1 an, după ce a rămas orfan în urma unui accident rutier.

Serghei Mizil a dus o viață obișnuită pentru un fiu de demnitar comunist

„În primii ani ai lui Ceaușescu puteai să faci rost de orice. Am avut Mercedes 220 decapotabil, ca James Bond, un Jaguar, alții aveau BMW sau Jeep. Erau doar în uzul nostru, proprietatea statului.”

„Aveam vilă la Snagov, aveam o Dacie mai specială cu număr mic și nu se luau milițienii de mine. Astea erau avantajele mele, mâncam de la o casă de comenzi mai specială, unde găseai whisky de multe feluri, țigări mai bune. Astea se datorau funcțiilor părinților. Aveam un magazin, la început, pe strada Varșovia, unde ăia din Biroul Politic puteau să comande orice, și Rolex și Merțane. În ultimii ani se duseseră și o parte din avantajele astea, Ceaușescu voia să facă economii.” (sursa: Jurnalul Național, 4 martie 2008).

A absolvit Arte Plastice, obținând o diplomă de pictor, și o perioadă a profesat ca artist. A făcut rochii sau curele pentru Fondul Plastic, a vândut tablouri inclusiv în străinătate, beneficiind, ca fiu de activist de Partid, de privilegiul unui pașaport. A fost un apropiat al lui Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu. Alături de acesta a dus o viață de noapte, frecventând baruri și restaurante cunoscute în epocă; din cercul celor doi mai făceau parte și alți fii de demnitari comuniști sau de persoane sus-puse, precum Mădălin Voicu, Jean Maurer, fiul lui Ion Gheorghe Maurer, nepoții lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ghiță, Sanda și Mândra, Gino Iorgulescu, Irinel Columbeanu sau Sașa Marinescu.

Mama lui Sașa, Iulia Marinescu, a fost primul colonel de Securitate femeie din România. Serghei Mizil a fost coleg de școală cu fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, scrie Wikipedia.org.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata