INTERVIU. Liviu Dragnea, atac dur la Viorica Dăncilă din pușcărie: „Se trezea vorbind despre faptul că nu mă va grația. Chiar eram foarte nervos” (VIDEO)

INTERVIU. Liviu Dragnea, atac dur la Viorica Dăncilă din pușcărie: „Se trezea vorbind despre faptul că nu mă va grația. Chiar eram foarte nervos” (VIDEO)
Liviu Dragnea i-a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu (FOTO: Realitatea Plus - captură video)
Publicat: 01/07/2020, 20:21
Actualizat: 01/07/2020, 20:54

Liviu Dragnea i-a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, la mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Dialogul a avut loc online, din închisoare, fiind difuzat de postul Realitatea Plus în mai multe episoade.

În partea a treia, difuzată pe 1 iulie, fostul lider al PSD și președintele al Camerei Deputaților a declarat că a fost „foarte nervos” în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, atunci când Viorica Dăncilă declara  presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru el.

Mai mult, Dragnea chiar a acuzat-o pe Dăncilă că, de fapt, ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru.

„Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat”, a susținut Dragnea, la Realitatea Plus.

Acesta i-a făcut responsabili pe Viorica Dăncilă și Tudorel Toader, ministrul Justiției la acea vreme, pentru inițierea discuției despre o ordonanță care l-ar fi scăpat de pedeapsa cu închisoarea. Dragnea s-a declarat indignat și de declarațiile recente făcute de Tudorel Toader și Viorica Dăncilă despre cum au fost presați de Dragnea să adopte un asemenea act normativ.

„Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie„ a mai spus acesta.

Interviul Liviu Dragnea a generat mai multe controverse legate de legalitatea realizării sale și a dus la suspendarea dreptului de muncă pentru fostul șef al PSD, care lucra zilnic la garajul penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea intră în greva foamei după acordarea interviului. Fostul lider PSD amenință că va recurge la gesturi extreme

După ce a acordat un interviu fostei sale consiliere, fostul lider PSD acuză conducerea Penitenciarului Rahova de comportament abuziv și amenință că va recurge la gesturi extreme.

Jurnalista Anca Alexandrescu a anunţat că Liviu Dragnea va intra în greva foamei dacă Penitenciarul Rahova nu-i acordă din nou dreptul la muncă.

Fostul președinte al PSD amenință cu un gest extrem, dacă nu va fi lăsat să muncească în continuare în penitenciar, acuzând conducerea de la Rahova de comportament abuziv.

„Refuz de hrană”

Astfel, Dragnea transmite public că va intra în greva foamei, dacă nu va reveni la statutul de dinainte de interviul controversat. Cel puțin așa a anunțat fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, cea care i-a luat interviul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×