15 companii care dezvoltă potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 în care românii investesc în prezent (EXCLUSIV)

15 companii care dezvoltă potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 în care românii investesc în prezent (EXCLUSIV)
„Numărul de tranzacții cu acțiuni și ETF-uri (n.r. - Fonduri Tranzacționate la Bursă) ale producătorilor de tratamente a crescut în trimestrul II cu circa 90% față de primele trei luni, în vreme ce pentru producătorii de vaccinuri numărul de tranzacții a avansat cu aproape 400%”, a mai menționat Irina Cristescu
Publicat: 15/07/2020, 16:50

Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Pfizer, BioNTech, Novavax, Sanofi, GSK, Inovio și Merck sunt cele 10 companii care au în dezvoltare potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și la care investitorii români cumpără acțiuni în această perioadă.

Potrivit precizărilor făcute pentru GÂNDUL.RO de Irina Cristescu, general manager XTB România, pe lângă acestea, cele cinci firme care oferă soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 sau care au în dezvoltare potențiale medicamente împotriva noului coronavirusului și care au atras atenția investitorilor români sunt Gilead Sciences (Remdesivir), Amgen, Regeneron, GSK și Roche.

În ceea ce privește numărul de tranzacții cu instrumente financiare ale investitorilor români care tranzacționează prin XTB România și care vizează companii farmaceutice, acesta a crescut cu aproape 380% în trimestrul II al anului în curs față de primele trei luni ale lui 2020, în vreme ce valoarea tranzacțiilor a avansat cu 620% în aceeași perioadă de timp.

În plus, expertul sursei citate a mai precizat că se pot observa diferențe destul de mari între investițiile în companii ce au în dezvoltare potențiale tratamente împotriva COVID-19 și investițiile în producătorii de vaccinuri împotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2.

„Numărul de tranzacții cu acțiuni și ETF-uri (n.r. – Fonduri Tranzacționate la Bursă) ale producătorilor de tratamente a crescut în trimestrul II cu circa 90% față de primele trei luni, în vreme ce pentru producătorii de vaccinuri numărul de tranzacții a avansat cu aproape 400%”, a mai menționat Irina Cristescu.

Românii bagă bani mulți în companiile producătoare de vaccinuri anti-COVID-19

Conform spuselor Irinei Cristescu, interesul crescut al investitorilor români care tranzacționează prin XTB România în companiile ce oferă speranțe ridicate cu privire la găsirea unei soluții care să stingă pandemia de COVID-19 poate fi observat și în sumele pe care aceștia le investesc.

„Valoarea tranzacțiilor în trimestrul II față de primele trei luni ale lui 2020, în instrumente financiare ce vizează producătorii de vaccinuri, s-a mărit cu 730%, în vreme ce pentru producătorii de tratamente a crescut doar cu 120%.

Aceste date sunt cu atât mai relevante cu cât, în luna ianuarie 2020, am înregistrat un total de doar două tranzacții cu instrumente financiare vizând companii farmaceutice”, a conchis experta XTB.

Speranța piețelor se mută către obținerea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2

În condițiile majorării numărului de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19, cu toate că sezonul cald a sosit, iar autoritățile din anumite țări au în vedere noi măsuri restrictive, speranța piețelor se mută către un alt factor definitoriu, și anume către obținerea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Pe măsură ce vaccinurile împotriva coronavirusului intră în faza finală a testării, se dezvoltă o nouă competiție la nivelul guvernelor, pentru a încheia acorduri de furnizare a vaccinurilor, chiar înainte de publicarea informațiilor privind eficacitatea.

Potrivit experților, evaluarea progresului în privința dezvoltării unui vaccin nu este ușoară, în prezent numărul de produse în cercetare și viteza de lucru fiind fără precedent.

Specialiștii XTB spun că până la dezvoltarea unui vaccin care să aibă rezultate, este posibil ca o modalitate mai eficientă pe termen scurt să fie reprezentată de compușii bazați pe anticorpi.

Aceștia reprezintă și ei o prioritate pentru investitori și pot ajuta la imunizarea populației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern