Unul dintre subprefecții județului Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus

Unul dintre subprefecții județului Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus
Unul dintre subprefecții județului Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus / Sursă Foto: Prefectura Bacău
Publicat: 13/08/2020, 20:35
Actualizat: 06/04/2021, 17:10

Unul dintre cei doi subprefecți ai județului Bacău, Narcis Jitaru a fost confirmat, astăzi, ca fiind infectat cu COVID -19.

Prefectura Bacău a intrat sub anchetă epidemiologică

La câteva zile după ce a fost numit în funcția de subprefect, 1 august, Narcis Jitaru a început să se simtă rău și a luat decizia de a merge să fie testat pentru COVID-19, iar din rezultatul venit astăzi, a reieșit că acesta este infectat cu noul coronavirus.

Narcis Jitaru a avut mai multe întâlniri în ultimele zile

În ultimele zile, subprefectul a avut întlniri zilnice cu mai mulți funcționari din Prefectura Bacău și nu numai.

”Primarii și secretarii unităților administrative teritoriale din județul Bacău au fost instruiți pentru buna organizare a scrutinului electoral din 27 septembrie 2020. Astăzi, 11 august 2020, de la ora 11.00, a avut loc ședința de instruire a primarilor și secretarilor unităților administrativ-teritoriale din județul Bacău, organizată în sistem audioconferință pentru asigurarea respectării măsurilor de protecție împotriva bolilor înalt contagioase.

Ședința a fost coordonată de subprefectul Narcis Jitaru și s-a desfășurat cu participarea a 125 de primari și secretari, alături de reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Bacău, specialiști în domeniul financiar, juridic și IT, precum și reprezentanți de la Institutul de Statistică, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi. Ședința s-a desfățurat în sistem audioconferință, datorită numărului mare de participanți, în condiții de maximă siguranță, acesta fiind o prioritate majoră pentru conducerea prefecturii Bacău și a avut scopul de a prezenta și discuta, pe domenii de specialitate, atribuțiile prevăzute de lege pentru primari și secretari în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului electoral din 27 septembrie 2020. Accentul a fost pus pe dotarea corespunzătoare a birourilor de circumscripție și a secțiilor de votare, dar, mai ales, pentru asigurarea măsurilor impuse de lege pentru protecția membrilor birourilor dar și a cetățenilor împotriva îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS Cov-2, astfel încât să fie diminuate la maximum riscurile și toți participanții la vot să fie în siguranță.”, a precizat subprefectul Narcis Jitaru.

Pe 10 august, subprefectul judeţului Bacău, Narcis Jitaru, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bacău pe tema gestionării evidenței persoanelor carantinate și izolate, ca urmare a contactului cu virusul SARS Cov-2

”Astăzi, 10.08.2020, la sediul Instituției Prefectului – Județul Bacău, a avut loc o ședință de lucru susținută de subprefectul Narcis Jitaru cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău și Direcției de Sănătate Publică Bacău, având ca obiectiv o mai bună gestionare a evidenței persoanelor carantinate și izolate pe teritoriul județului Bacău, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de urgență risc epidemiologic și biologic. În cadrul ședinței, conform unuia din obiectivele strategice ale conducerii Institutiei Prefectului – judetul Bacau privind siguranta cetateanului, s-a stabilit operaționalizarea unei baze de date comune a DSP/CJCCI (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției), pentru a fi gestionate în timp real și facil anchetele epidemiologice, cât și evidența tuturor persoanelor pentru care este dispusă măsura carantinării sau izolării. „Acest lucru va ușura considerabil munca ambelor instituții implicate și va crea un suport informațional competent președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Bacău, în luarea deciziilor”, a precizat Narcis Jitaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii