Angajații HoReCa organizează, astăzi, un protest național între orele 17 și 18: ”Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României!”

Angajații HoReCa organizează, astăzi, un protest național între orele 17 și 18: ”Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României!”
Angajații HoReCa organizează, astăzi, un protest național între orele 17 și 18: ”Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României!”

Angajații HoReCa vor protesta, astăzi, la nivel național, chiar în fața restaurantelor și a teraselor unde își desfășoară activitatea, dorind să tragă un semnal de alarmă în legătură cu perspective sumbre induse de realitatea imediată.

400.000 de persoană lucrează în această industrie, iar inițiatorii protestului avertizează că ”ignoranța autorităților” nu va face altceva decât să pună HoReCa ”pe butuci”.

”Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa, potrivit news.ro.

Angajaţii HoReCa vor întrerupe vânzarea, apoi se vor poziţiona în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte. Organizatorii protestului de astăzi transmit că acțiunea se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Organizaţia Patronală Hora: ”Climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii”

În același timp, Organizaţia Patronală Hora a transmis și o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia îngrijorătoare din acest domeniu esențial.

”Lipsa predictibilităţii din industria Horeca în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care astăzi au în derulare investiţii, responsabilităţi majore faţă de angajaţi, contracte de închiriere şi leasing, contracte cu clienţii externi, contracte de prestări servicii, contracte de servicii auxiliare, etc”, se precizează în scrisoarea trimisă premierului Ludovic Orban de către reprezentanții Hora, potrivit sursei citate.

”În ceea ce priveşte activitatea din alte ţări europene se poate observa că industria Horeca poate funcţiona. În afara României, toate ţările Comunităţii Europene au redeschis restaurantele (interior şi exterior) cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reuşind astfel să menţină un număr mult mai mic de cazuri de îmbolnăvire faţă de România”

Organizaţia Patronală Hora

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana