Prima pagină » Știri » Autoritățile din Iași, în alertă! Angajați de la mai multe pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu

Autoritățile din Iași, în alertă! Angajați de la mai multe pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu

Autoritățile din Iași, în alertă! Angajați de la mai multe pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu

Autorităile din Iași sunt în alertă după ce angajați de la mai multe localuri, respectiv pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu, bacterie care duce la toxiinfecții alimentare.

Reprezentanții din domeniul sanitar veterinar au dezvăluit că prelevările au fost făcute la cererea patronilor localurilor respective. Ceea ce este îngrijorător este faptul că în 2020 au fost depistate mai mulți angajați ai unităților alimentare cu stafilococ auriu decât în 2019, în condițiile în care au fost impuse măsuri suplimentare de protecție și prevenție în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit medicilor sanitar veterinari, relatează bzi.ro.

Autoritățile din Iași, în alertă!

„Am avut multe teste de sănătate prelevate de pe mâini, anul acesta, de la lucrătorii din cofetării, măcelării, pizzerii, și am constatat o creștere a testelor pozitive la stafilococ. Dacă tot ne spălăm atât de des, ar trebui să nu fie atât de multe situații de acest fel, mai ales că în anii precedenți nu erau situații multe de acest fel. După depistarea unui angajat cu stafilococ, acesta nu mai are voie să vină la serviciu până nu se finalizează ancheta epidemiologică și testul se negativează”, au precizat specialiștii din cadrul DSVSA Iași.

Toxiinfecții alimentare, cauzate de stafilocul auriu

De asemenea, specialiștii au mai precizat că 80% din cazurile cu toxiinfecție alimentară sunt cauzate de persoanele infectate cu stafilococ auriu.

„Patronul unității alimentare trebuie să își ducă personalul suspect la testare la laboratorul de medicină umană, dar, anul acesta, patronii au solicitat efectuarea acestor probe în rândul angajaților cu care lucrează. Își doresc să știe care este situația în unitățile lor alimentare. Noi le-am recoltat corect și rezultatele au fost pozitive. Teste de prelevare făceam și în anii anteriori, însă incidențele de infectare cu stafilococ nu erau atât de mari. Studiile de specialitate arată că toxiinfecțiile alimentare, în peste 80% din cazuri, sunt produse de purtătorii umani de stafilococ”, au mai declarat aceștia.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Ce soluții găsesc românii pentru facturile mari de la energie
Digi24
Directoare din PMB: „Și eu m-am dat jos ori cu bâta, ori cu pistolul, la șoferul de taxi”
Cancan.ro
💣 în lumea televiziunii: Dan Capatos, DAT AFARĂ de la Antenă, 'la pachet' cu Silviu Andrei!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Momentul în care un șofer a zburat cu Mercedesul peste un sens giratoriu și alte două mașini. Ce s-a întâmplat
Mediafax
Ce se întâmplă cu vremea în România până în primele zile din 2026. Anunțul meteorologilor
Click
Val de angajări în mai multe orașe din România. Domeniile în care se caută personal fără experiență
Digi24
Două scenarii în care rușii ajung la Gurile Dunării. General de top: „E NATO pregătită pentru o asemenea ipostază?”
Cancan.ro
Fiica nelegitimă a lui Putin, recunoscută de niște ucraineni în Paris. IREAL ce s-a întâmplat imediat după
Ce se întâmplă doctore
Planta pe care trebuie să o pui la ușa casei ca să atragi bani, noroc și protecție, conform Feng Shui
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
SUCUL care face MINUNI pentru corp peste noapte
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?