Autoritățile din Iași, în alertă! Angajați de la mai multe pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu

Redactor:
Alexandra Mortu
Autoritățile din Iași, în alertă! Angajați de la mai multe pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu
Autoritățile din Iași, în alertă! Angajați de la mai multe pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depitați cu stafilococ auriu / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Autorităile din Iași sunt în alertă după ce angajați de la mai multe localuri, respectiv pizzerii, cofetării și măcelării, au fost depistați cu stafilococ auriu, bacterie care duce la toxiinfecții alimentare.

Reprezentanții din domeniul sanitar veterinar au dezvăluit că prelevările au fost făcute la cererea patronilor localurilor respective. Ceea ce este îngrijorător este faptul că în 2020 au fost depistate mai mulți angajați ai unităților alimentare cu stafilococ auriu decât în 2019, în condițiile în care au fost impuse măsuri suplimentare de protecție și prevenție în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit medicilor sanitar veterinari, relatează bzi.ro.

Autoritățile din Iași, în alertă!

„Am avut multe teste de sănătate prelevate de pe mâini, anul acesta, de la lucrătorii din cofetării, măcelării, pizzerii, și am constatat o creștere a testelor pozitive la stafilococ. Dacă tot ne spălăm atât de des, ar trebui să nu fie atât de multe situații de acest fel, mai ales că în anii precedenți nu erau situații multe de acest fel. După depistarea unui angajat cu stafilococ, acesta nu mai are voie să vină la serviciu până nu se finalizează ancheta epidemiologică și testul se negativează”, au precizat specialiștii din cadrul DSVSA Iași.

Toxiinfecții alimentare, cauzate de stafilocul auriu

De asemenea, specialiștii au mai precizat că 80% din cazurile cu toxiinfecție alimentară sunt cauzate de persoanele infectate cu stafilococ auriu.

„Patronul unității alimentare trebuie să își ducă personalul suspect la testare la laboratorul de medicină umană, dar, anul acesta, patronii au solicitat efectuarea acestor probe în rândul angajaților cu care lucrează. Își doresc să știe care este situația în unitățile lor alimentare. Noi le-am recoltat corect și rezultatele au fost pozitive. Teste de prelevare făceam și în anii anteriori, însă incidențele de infectare cu stafilococ nu erau atât de mari. Studiile de specialitate arată că toxiinfecțiile alimentare, în peste 80% din cazuri, sunt produse de purtătorii umani de stafilococ”, au mai declarat aceștia.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide