Premierul Ludovic Orban, după demisia managerului Spitalului din Piatra Neamț: „Nu este suficientă”

Premierul Ludovic Orban, după demisia managerului Spitalului din Piatra Neamț: „Nu este suficientă”
PSD: „Și-a negociat scaunul doar pentru el!” / Acuzații dure la adresa lui Ludovic Orban: „După mine, potopul” (FOTO: Facebook/Guvernul României)
Publicat: 17/11/2020, 00:31
Actualizat: 17/11/2020, 00:33

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că demisia managerului Spitalului Județean Piatra Neamț nu este suficientă, după ce 10 oameni și-au pierdut viața în incendiul de la secția de Terapie Intensivă.

Întrebat dacă este suficient faptul că directorul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și-a dat demisia, premierul Ludovic Orban spune că ancheta penală trebuie să își urmeze cursul și toți cei vinovați trebuie să plătească.

Acolo este vorba de pierderea a 10 vieți omenești. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziție la toate structurile de subordonare guvernamentale să sprijine ancheta cu profesionalism și celeritate, astfel încât să fie identificați responsabilii. Acolo există o răspundere uriașă și cei care sunt vinovați trebuie să fie pedepsiți. Cum să fie suficientă o demisie? Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Ancheta penală trebuie să identifice responsabilii și odată cu identificarea responsabililor trebuie să se facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a acestora”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, și-a anunțat, luni, demisia, pe care o va depune marți la prima oră: „Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica”. Decizia vine după ce 10 oameni și-au pierdut viața în incediul de la ATI.

Lucian Micu a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în urmă cu o lună și este al 8-lea director al spitalului numit în mai puțin de un an.

Premierul Orban, după controalele din spitalele din Bucureşti: „Nu am găsit nereguli. Am inventariat posibilitatea creșterii numărului de paturi la ATI”

Premierul Ludovic Orban a vizitat, alături de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spitalele din București. La finalul vizitei, primul-ministru a oferit o serie de declarații.

Seful Executivului a precizat faptul că s-au verificat și oportunitățile pentru creșterea numărului de paturi de Terapie Intensivă, Spitalul Malaxa având nvoie de alimentație cu oxigen.

Am inventariat posibilitatea creșterii numărului de cazuri la Terapie – Intensivă, la Spitalul Malaxa, unde au nevoie de o instalație de alimentare cu oxigen, pentru a putea pune în funcțiune încă cinci paturi de ATI. La Spitalul Sf. Ștean am avut o discuție cu managerul, se va inventaria situația și se va vedea dacă există posibilitatea creșterii numărului de paturi. Ne-am interesat și privitor la funcționarea instalaților, situația contractelor de mentenanță, de service, dacă s-au efectuat toate avizările. Aș vrea să le mulțumesc tutror celor care fac un efort uriaș pentru a salva pacienții. O luptă care se dă în condiții grele. Vreau să-i rog pe români să înțeleagă că este fundamentală respectarea regulilor. Vedem ce se întâmplă în alte țări. Nu trebuie să ajungem acolo, în situația în care a explodat pandemia. Tot ce am făcut a fost pentru a încerca să-i convingem pe români să respecte regulile de protecție sanitară. Fac apel este mult mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală. Aveți grijă de voi pentru a vă păstra sănătatea”, a adăugat el.

Primarul General al Capitalei, după vizita realizată în spitalele din București: „Intenționăm să organizăm concursuri corecte și transparente pentru toate funcțiile de conducere”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o serie de precizări pe Facebook. după vizita realizată în spitalele din București, alături de premierul Ludovic Orban.

Edilul a anunțat că mandatele managerilor din unitățile medicale aflate în subordinea PMB vor expira, urmând să fie organizate concursuri „corecte și transparente” pentru numirea lor în funcție.

Totodată, primarul general a ținut să menționeze că spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei vor primi finanțare suplimentară, pentru „a acopri restanțele din trecut”, dar și pentru pacienții Covid sau pentru intervenții anti-incendiu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?