Primarul Sectorului 2 al Capitalei intră în izolare: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”

Primarul Sectorului 2 al Capitalei intră în izolare: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”
Primarul Sectorului 2 al Capitalei intra în izolare: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv” / Foto: Facebook
Publicat: 20/11/2020, 17:48
Actualizat: 20/11/2020, 19:11

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că intră în izolare, soţia sa având simptome specifice COVID-19: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul”.

De azi sunt posibil contact direct. Drept urmare intru în izolare acasă, dar continui să muncesc. Principalul atu al umanităţii a fost mereu puterea de adaptare. Indiferent de condiţii, am găsit mereu o cale să mergem mai departe. Acelaşi lucru l-am avut în minte când am pregătit din timp şi acest scenariu. Ştiam că oricât m-aş proteja există riscul ca cineva apropiat mie să contacteze această boală. Şi s-a întâmplat. Soţia mea prezintă simptome specifice Covid şi azi ni s-au recoltat probe pentru test. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”, scrie Radu Mihaiu pe Facebook.

Radu Mihaiu: Intru în tele-muncă

El precizează că intră în tele-muncă. „Am solicitat încă de la preluarea mandatului să avem un plan clar în caz că se întâmplă. Voi sta în contact telefonic cu toţi cei din Primărie care au nevoie de asistenţa mea. Şedinţele zilnice le vom muta în sfera digitală. Atribuţiile oficiale vor fi preluate de viceprimarul desemnat pentru astfel de situaţii şi ne vom consulta zilnic pe subiectele care vor apărea pe biroul Primarului”, adaugă Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 afirmă că ce era urgent a finalizat şi că a trimis către Consiliul Local care se va reuni vinerea viitoare.

„Am pregătit proiecte de hotărâre atât pentru rectificarea bugetară, cât şi pentru burse. Bugetul a fost echilibrat. Am relocat toate sumele de la bunuri şi servicii şi de la investiţii pentru cheltuielile care nu se mai finalizează în acest an. De la DGAPI am luat sumele care nu s-au mai cheltuit fiindcă şcolile au fost închise. De la DGASPC am luat sumele de la proiectele de investiţii care au fost îngheţate din cauza covid. De la Reabilitări am luat sumele de la proiectele care nu au început fiindcă programul s-a mişcat greu şi şantierele au fost deschise foarte târziu. Am oprit toate plăţile pentru cheltuieli făcute de ADP în afara planului bugetar pe modelul . Toate aceste cheltuieli se mută pentru anul bugetar următor şi acum prioritizăm ce arde acum”, precizează Radu Mihaiu.

„Peste 19.000 de copii din sectorul 2 vor primi burse”

„Vechea administraţie bugetase pentru burse de la 37,7 de milioane de lei. În propunerea de rectificare bugetară sunt 43,7 de milioane de lei (creştere de 6 milioane). Peste 19.000 de copii din sectorul 2 vor primi burse. Am echilibrat grila astfel încât să premiem performanţa şi nevoia reală. Am crescut sumele alocate pentru copiii excepţionali (premianţi la olimpiade naţionale). Am eliminat penalizarea pentru copiii săraci care învăţau bine. În sistemul anterior, aceştia erau pedepsiţi la cumularea burselor de studiu cu alte burse. Am modificat acest lucru, astfel încât copiii săraci care învaţă bine să nu mai fie penalizaţi.

Am mărit şi bursele de ajutor social pentru copiii cu venituri foarte mici, elevi din mediul rural şi elevi orfani sau bolnavi cu câte 50 de lei fiecare. Ca să putem face aceste ajustări, am scăzut puţin cuantumurile pentru cei cu burse de studiu între 8:50 şi 9 (de la 100 de lei la 75 de lei) şi între 9 şi 9:50 (de la 200 de lei la 150 de lei). Bursele pentru media 10 (600 de lei) şi cele pentru copiii cu medii între 9:50 şi 9:99 (300 de lei) au rămas la acelaşi nivel. Repet, aceasta este doar o echilibrare a grilelor – dacă am fi rămas pe grila de anul trecut am fi cheltuit acelaşi buget (buget neprevăzut însă de vechea administraţie şi crescut acum cu 6 milioane de lei). Am lucrat cot la cot cu consilierii locali din majoritate pentru a găsi cele mai bune soluţii. Sunt încrezător că proiectele care vor intra la vot au în primul rând interesul comunităţii în vedere şi asta va garanta că întregul consiliu le va susţine”, conchide Radu Mihaiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?