Femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani a fost căsătorită cu fostul șef al IPJ Dâmbovița! „Au apărut suspiciuni, am demarat anchetă internă, dar și-a dat demisia”

Femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani a fost căsătorită cu fostul șef al IPJ Dâmbovița! „Au apărut suspiciuni, am demarat anchetă internă, dar și-a dat demisia”
Femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani a fost căsătorită cu fostul șef al IPJ Dâmbovița! „Au apărut suspiciuni, am demarat anchetă internă, dar și-a dat demisia” / Sursă FOTO: stirileprotv.ro
Publicat: 14/01/2021, 08:32
Actualizat: 14/01/2021, 08:33

Autoritățile au descoperit recent faptul că o femeie profesa de 20 de ani drept psiholog în baza unei diplome false. Suspecta, în vârstă de 46 de ani, este acuzată că a profesat timp de 20 de ani drept psiholog fără să aibă pregătirea necesară, deci fără să aibă o diplomă adevărată de licență. Aceasta a lucrat Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde făcea parte și din comisia de expertiză medicală și a consultat mii de pacienți cu probleme psihice grave.

În momentul în care s-a angajat, aceasta era căsătorită cu un polițist, care ulterior a devenit șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.

Sorinela Paraschiv, din Târgoviște, a fost dusă de polițiști la audieri în București, la Parchetul General. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore în urma audierilor în timpul cărora și-a recunoscut fapta, notează stirileprotv.ro.

Sorinela Paraschiv a fost căsătorită cu un polițist în timp ce profesa cu acte false!

Femeia a devenit angajata Spitalul Municipal din Târgoviște în 1999, la vârsta de 24 de ani. Se pare că ar fi urmat timp de doi ani cursurile unei facultăți private, însă ar fi fost exmatriculată. Totuși, la dosarul de angajare, a depus o diplomă de licență, care, deisgur, era falsificată, potrivit autorităților. Diploma falsă atesta faptul că ar fi absolvit o Facultate de Psihologie și Sociologie în Capitală.

Sorinela Paraschiv a fost căsătorită, în perioada în care profesa în baza unei diplome false, cu un polițist, Sorin Păun, care a fost pentru o perioadă șef al IPJ Dâmbovița. Este vorba de cel despre care se zice că a impus o parolă de acces la mitingul fostului lider PSD Liviu Dragnea ținut în Târgoviște, în 2019. În prezent, cei doi sunt divorțați.

Sorinela Paraschiv a profesat ca psiholog în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, în cadrul secției de psihiatrie, iar în urma unor dispute cu niște colegi au început verificările referitoare la studiile sale. Însă, în loc să prezinte documentele în original, „psiholoaga falsă” și-a dat demisia.

„Psiholoaga falsă” a evaluat zeci de pacienți din punct de vedere psihiatric, deși nu avea nicio pregătire

În anul 2021, Spitalul Municipal a fost anexat Spitalului Județean din Târgoviște.

„Era o angajată bună, din punctul nostru de vedere, care își îndeplinea sarcinile de serviciu conform fișei postului. Au apărut suspiciuni, motiv pentru care am demarat anchetă internă, dar respectiva nu a dorit să răspundă cercetării și și-a prezentat în acel moment demisia, iar noi am înaintat cazul spre cercetare Colegiului Național al Psihologilor”, a declarat Claudiu Dumitrescu, manager SJU Târgoviște.

Se pare că aceasta și-a falsificat până și atestatul de liberă practică, document care a ajutat-o să facă parte din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică ale spitalului. Astfel, Sorinela Paraschiv a ar fi evaluat, printre altele, gradul de discernământ al pacienților cu probleme psihice grave internați în spital, fiind cea care punea diagnosticul final, ciar dacă n uavea absolut nicio pregătire!

Sorinela Parachis este acuzată de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii, precum și de cauzarea unui prejudiu imens – 367.000 de lei, sumă care prezintă salariile pe care le-a obținut de-a lungul anilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...