Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu e obligatoriu pentru călătoriile în Grecia

Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu e obligatoriu pentru călătoriile în Grecia
Peisaj din Grecia (FOTO: Pixabay)
Publicat: 15/01/2021, 19:59
Actualizat: 15/01/2021, 20:09

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, a declarat că certificatul de vaccinare nu va fi o precondiţie pentru cineva care vrea să călătorească în Grecia, potrivit Adevărul.

Precizarea sa vine după ce, marţi, premierul grec Kyriakos Mitsotakisa cerut crearea unui certificat de vaccinare pentru COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemie.

Ministrul Turismului a adăugat că propunerea adresată preşedintelui Comisiei Europene era menită să agite apele, astfel încât UE să coordoneze problema.

Theoharis a explicat, la postul de televiziune Skai, că testele vor fi realizate de cei care nu sunt vaccinaţi, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla, în funcţie de deciziile autorităţilor sanitare, care vor stabili dacă testele vor fi solicitate tuturor vizitatorilor.

Certificatul de vaccinare şi testele rapide reprezintă cele două instrumente care vor facilita călătoriile necesare în viitorul sezon de vară, a declarat ministrul elen al Turismului.

Acesta a adăugat că „cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără probleme în Grecia, deoarece nu este necesar să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri”.

În domeniul turismului, ne aşteptăm ca viitorul sezon de vară să fie mai bun decât cel din 2020. Obiceiurile consumatorilor s-au schimbat, există incertitudini legate de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi nimeni nu face rezervări cu şase sau opt luni înainte”, a afirmat Theoharis.

Grecia vrea să resusciteze turismul, care a suferit grav în pandemie

Guvernul de la Atena a anunţat că va acorda finanţare de 25 milioane de euro pentru o campanie de promovare a turismului, în încercarea de a atrage mai mulţi vizitatori în acest an, potrivit Agerpres.

Veniturile Greciei din turism s-au situat, anul trecut, la 4 miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale, au anunţat recent oficialii eleni.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrală a Greciei, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 76% în primele zece luni din acest an. În 2019, Grecia înregistrase un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut (PIB), iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

Cum a gestionat Grecia pandemia de coronavirus

Grecia a gestionat destul de bine primul val al pandemiei, dar o creştere a numărului de cazuri din octombrie a supus unei presiuni severe sistemul său sanitar, slăbit de o criză financiară care s-a prelungit și așa timp de un deceniu. Astfel, autorităţile au impus un al doilea lockdown în luna noiembrie.

Până în prezent, în Grecia au fost raportate 147.283 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 5.387 de decese asociate noului coronavirus.

Grecia, patru cazuri de infectare cu tulpina „britanică” a coronavirusului!

Grecia a depistat, până pe 4 ianuarie, patru cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului la persoane care au călătorit recent din Marea Britanie.

Noua variantă a virusului, care se răspândeşte în toată lumea, a fost detectată pentru prima dată în Regatul Unit şi este mai transmisibilă decât tulpina originară identificată în China în urmă cu un an.

O altă variantă recentă a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

Grecia, măsuri dure de prevenire a răspândirii Covid-19

„Patru persoane au călătorit recent spre Grecia din Marea Britanie. Ele se află în carantină”, a precizat un oficial elen, sub protecția anonimatului, pentru agenția Reuters. Este pentru prima dată când Grecia semnalează cazuri de contaminare cu noua variantă a SARS-CoV-2.

Autoritățile elene au înăsprit măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Astfel, duminică, 3 ianuarie, s-a luat decizia închiderii timp de o săptămână a saloanelor de coafură și librăriilor, care primiseră acceptul să funcționeze chiar înainte de Crăciun!

Grecia a raportat până acum 140.099 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi 4.957 de decese.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale