O jucătoare de tenis diagnosticată cu COVID-19 critică dur organizatorii Australian Open: Mă simt abandonată. Toată lumea spune că trebuie să aerisești când ai COVID, dar eu nu am fereastră la camera de hotel

O jucătoare de tenis diagnosticată cu COVID-19 critică dur organizatorii Australian Open: Mă simt abandonată. Toată lumea spune că trebuie să aerisești când ai COVID, dar eu nu am fereastră la camera de hotel
O jucătoare de tenis diagnosticată cu COVID-19 critică dur organizatorii Australian Open: Mă simt abandonată. Toată lumea spune că trebuie să aerisești când ai COVID, dar eu nu am fereastră la camera de hotel. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26/01/2021, 17:07

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa Gibert (67 WTA) a criticat dur organizatorii turneului de Mare Șlem de la Australian Open, acuzând că se simte abandonată de aceștia și spunând că este obligată să își petreacă perioada de izolare în condiții „deplorabile”.

Badosa a fost testată pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Australia și nu își poate părăsi camera de hotel până pe 31 ianuarie, informează Digi Sport.

Potrivit aceleiași surse, în cazul în care se va dovedi că a fost infectată cu noua tulpină a SARS-CoV-2, mai contagioasă, ea nu va putea reveni la antrenamente decât pe 5 februarie, dar jucătoarea crede că va fi prea târziu atunci pentru a putea fi în formă fizică bună.

Badosa Gibert: Mă simt abandonată, nu am primit nicio informație de la organizatori

Tenismena spune că organizatorii nu i-au oferit niciun fel de informație în legătură cu diagnosticul său și nici nu i-au pus la dispoziție echipament pentru a se putea pregăti.

„Mă simt abandonată, deoarece nu am echipamentul de pregătire pe care l-am cerut în urmă cu cinci zile, nu mi s-a spus nici ce tip de virus am, nu am nicio informaţie de la organizatorii turneului”, a declarat Badosa pentru cotidianul spaniol Marca.

Badosa a adăugat că suferă de claustrofobie și de anxietate și s-a limitat la genuflexiuni și la unele exerciții cu bidoane de apă pe post de greutăți pentru a încerca să rămână în formă fizică bună.

Jucătoarea de 23 de ani a adăugat că o cameră de hotel, cum este cea în care stă cu antrenorul Javier Marti, nu este potrivită pentru un sportiv profesionist.

Ea susține că nici măcar nu are ferestre la camera de hotel, cu toate că se recomandă ca atât persoanele sănătoase, cât și cele infectate cu SARS-CoV-2, să aerisească des încăperile în care locuiesc.

„Este de departe cea mai urâtă experienţă a carierei mele. Condiţiile sunt lamentabile aici, nu mă aşteptam la asta. Primul lucru pe care îl recomandă oamenii când ai virusul este să deschizi fereastra ca să intre aer curat, dar nu am ferestre în camera de hotel, care are doar 15 metri pătraţi. Mi-am pierdut mult din condiţia fizică, mai ales forţa. Dacă voi putea ieşi (din carantină, n. red.) pe 31 ianuarie, voi avea o săptămână pentru a reintra în formă. Dacă va fi pe 5 februarie, va fi imposibil să mă recuperez în timp pentru turneu”, a spus Badosa.

Cum se apără organizatorii

În replică, un reprezentant al statului Victoria, responsabil cu carantinarea jucătorilor, a declarat că bunăstarea sportivilor reprezintă o prioritate și a dat asigurări că se fac eforturi pentru a îmbunătăți situația acestora.

Prioritatea noastră este este să susţinem sănătatea şi bunăstarea celor aflaţi în grija noastră şi să reducem riscul de transmisie al virusului pentru a proteja staff-ul şi comunitatea. Vom susţine livrarea de echipament pentru exerciţii când va fi posibil şi sigur acest lucru, atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi al prevenţiei şi controlului infecţiei”, a spus oficialul.

Acesta a menţionat că sunt discuţii cu Federaţia australiană de tenis pentru furnizarea de echipament jucătorilor aflaţi în carantină care sunt testaţi pozitiv sau simptomatici, având în vedere că acest echipament nu mai poate fi folosit din nou şi va trebui distrus.

Mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost identificate în Australia în rândul jucătorilor, staff-ului și oficialilor care au călătorit cu zboruri charter către Melbourne, motiv pentru care organizatorii Australian Open au impus aceste măsuri atât de dure.

Sportivii aflați în această situație, printre care se numără și românca Sorana Cîrstea, s-au plâns pe rețelele de socializare că nu se pot antrena și au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele în care stau izolați.

Ei susţin că nu au ştiut de această regulă, potrivit căreia, dacă o persoană care a călătorit cu o cursă charter este testată pozitiv în Australia, toţi pasagerii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro