Jucătorii de la Australian Open au primit permisiunea să părăsească hotelurile în care au stat în carantină

Jucătorii de la Australian Open au primit permisiunea să părăsească hotelurile în care au stat în carantină
Publicat: 28/01/2021, 13:14

Jucătorii de tenis care au ajuns luna aceasta în Australia pentru a participa la primul turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Australian Open, au primit joi autorizația de a ieși din caratina în care au stat timp de două săptămâni ca urmare a măsurilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Primul grup din totalul de 960 de jucători, antrenori și oficiali izolați la Melbourne a primit permisiunea de a părăsi hotelul la ora locală 18:00 (ora 09:00, ora României, n. red.), în timp ce restul urmează să primească permisiunea de a părăsi hotelul în cursul zilei de duminică, au anunțat autoritățile sanitare din statul Victoria, citate de site-ul agenției Agerpres.

Și jucătorii izolați la Adelaide ies din carantină

Agerpres notează că este de așteptat ca și jucătorii izolați la Adelaide, printre care și româncele Simona Halep și Irina Camelia Begu, să iasă și ei din carantină înainte de a lua parte la turneul demonstrativ de vineri din localitate.

Jucătorii vor fi liberi să se deplaseze prin oraşe şi regiunile înconjurătoare, cât timp vor respecta restricţiile locale de distanţare socială.

Spre deosebire de Statele Unite şi ţările europene, confruntate cu un nou val de infectări cu coronavirus, Australia nu a mai înregistrat niciun caz de transmitere comunitare pentru a unsprezecea zi consecutivă, iar locuitorii şi-au recăpătat majoritatea libertăţilor pe care le-au avut înaintea debutului pandemiei.

Condițiile de izolare, criticate de mai mulți jucători

Mai mulți jucători de tenis au criticat condițiile în care au fost forțați să stea în izolare înaintea Australian Open.

Juan Ignacio Londero, clasat pe locul 81 ATP, s-a declarat profund nemulțumit de modul în care tenismenii sunt ținuți în carantină în Australia.

„Este una dintre cele mai rele experienţe din viaţa mea. Trebuie să stai închis 14 zile fără fereastră, nu poţi respira aerul exterior. Ne lasă micul dejun la uşă, la fel prânzul şi cina. Suntem trataţi ca şi cum am avea lepră.

Am avut deja cinci teste negative… Dimineaţa, fac yoga şi meditaţie, dar ziua este eternă. Este un sentiment oribil. Sunt resemnat, dacă nu te resemnezi puţin, întorci camera şi-i dai foc”, a declarat Londero, în vârstă de 27 de ani, pentru publicaţia argentiniană El Grafico.

Jucătoarea spaniolă Paula Badosa Gibert (67 WTA) a criticat și ea dur organizatorii turneului de Mare Șlem de la Australian Open, acuzând că se simte abandonată de aceștia și spunând că este obligată să își petreacă perioada de izolare în condiții „deplorabile”.

Badosa a fost testată pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Australia și nu își poate părăsi camera de hotel până pe 31 ianuarie.

Tenismena spune că organizatorii nu i-au oferit niciun fel de informație în legătură cu diagnosticul său și nici nu i-au pus la dispoziție echipament pentru a se putea pregăti.

Mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost identificate în Australia în rândul jucătorilor, staff-ului și oficialilor care au călătorit cu zboruri charter către Melbourne, motiv pentru care organizatorii Australian Open au impus aceste măsuri atât de dure.

Sportivii aflați în această situație, printre care se numără și românca Sorana Cîrstea, s-au plâns pe rețelele de socializare că nu se pot antrena și au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele în care stau izolați.

Ei susţin că nu au ştiut de această regulă, potrivit căreia, dacă o persoană care a călătorit cu o cursă charter este testată pozitiv în Australia, toţi pasagerii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor