UNIFARM SA, ”țepuită” de un distribuitor de măști medicale: ”1.200.000 de măști de protecție livrate aveau o capacitate de filtrare scăzută, punând în pericol starea de sănătate a personalului medical”

UNIFARM SA, ”țepuită” de un distribuitor de măști medicale: ”1.200.000 de măști de protecție livrate aveau o capacitate de filtrare scăzută, punând în pericol starea de sănătate a personalului medical”
UNIFARM SA, ”țepuită” de un distribuitor de măști medicale: ”1.200.000 de măști de protecție livrate aveau o capacitate de filtrare scăzută, punând în pericol starea de sănătate a personalului medical”
Publicat: 03/02/2021, 14:55
Actualizat: 03/02/2021, 15:11

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au confirmat efectuarea, în continuare, a urmăririi penale față de o persoană fizică și o persoană juridică pentru săvârşirea infracțiunii de înşelăciune.

Comunicatul transmis de Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București survine perchezițiilor care au avut loc chiar în această dimineață, în dosarul ”Măștilor neconforme”.

”Se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență. În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane. Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt”, au declarat reprezentanții Poliției Române.

”A fost introdusă o alertă la nivel european în legătură cu aceste măști de protecție”

Potrivit informațiilor transmis prin acest comunicat, CN UNIFARM SA a încheiat un contrat pentru livrarea unor măști medicale, numai că respectivul contractant a denaturat adevărul, inițial, apoi a livrat companiei măști neconforme.

Procurorii afirmă că această încălcare a legii a avut ca rezultat nu numai prejudiciul creat, dar și punerea în pericol a sănătății personalului medical care a intrat în posesia unor măști de protecție cu capacitate de filtrare scăzută

”În perioada 24.03.2020 – 10.04.2020, o persoană fizică – în calitate de administrator al societății comerciale – a indus în eroare persoana vătămată CN UNIFARM SA, cu ocazia prezentării ofertei, încheierii și executării unui contract, prin prezentarea ca adevărat a faptului că societatea comercială dispune de 3.000.000 măști medicale marca SHENGGUANG MEDICAL INSTRUMENT CO LTD, cu o eficiență ridicată de filtrare, pe care le va pune la dispoziția persoanei vătămate, cu toate că – în realitate – suspecții nu aveau disponibile măști medicale, iar 1.200.000 de măști livrate la data de 10.04.2020 erau măști de protecție marca DADDY BABY, cu o capacitate de filtrate scăzută, cu privire la care a fost introdusă ulterior o alertă la nivel european că folosirea acestora prezintă un risc pentru sănătate, deoarece o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție.

”Prin desfășurarea activității infracționale a fost produs un prejudiciu material ridicat și a fost pusă în pericol starea de sănătate a personalului medical, întrucât CN UNIFARM SA a trimis către Spitalele de Urgență COVID-19 măști de protecție cu capacitate scăzută de filtrare, în loc de măști medicale”, se precizează în comunicatul transmis de Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?