Cine este informatorul PSD infiltrat în Ministerul Sănătății și cum a încercat Voiculescu să scape de el

Cine este informatorul PSD infiltrat în Ministerul Sănătății și cum a încercat Voiculescu să scape de el
Vlad Voiculescu a susținut recent că o persoană din Ministerul Sănătății informa PSD de ce se întâmplă în instituție / Sursă FOTO: Remus Badea - Mediafax Foto
Publicat: 17/04/2021, 21:08
Actualizat: 17/04/2021, 23:14

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a susținut recent în mod public faptul că un înalt funcționar public, care are un salariu de 20.000 de lei, transmite documente din interiorul instituției către PSD. De asemenea, acesta a transmis că funcționarul încă se află în funcție.

Documentele obținute de Investigatoria arată că Vlad Voiculescu a trimis mai multe adrese către prim-ministrul Florin Cîțu prin care îi solicita să îl demită din funcția de secretar general adjunct al ministerului pe Dănuț Cristian Popa.

Vald Voiculescu a încercat încă de la începutul acestui an să îl scoată pe informatorul PSD din cadrul ministerului, însă cererile lui nu fuseseră soluționate nici până în aprilie.

Informatorul PSD fusese și informatorul Securității

Dănuț Cristian Popa s-a făcut remarcat încă din perioada comunismului când a fost recrutat de Securitate, în 1982, pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Acesta avea numele conspirativ „Pană”.

Astfel că, în timp de membrii PSD îi acuză pe cei din USR-PLUS că sunt securiști sau copii de securiști, se pare că nici în propria „grădină” lucrurile nu stau prea grozav.

De remarcat este și faptul că Dănuț Cristian Popa a fost și președinte al Consiliului de Administrație al Unifarm pentru câteva luni, ulterior fiind doar membru al consiliului. Vlad Voiculescu a susținut recent că această companie a dat unul dintre cele mai mari tunuri în timpul pandemiei COVID-19 din România.

O declarație de avere din 2020 a lui Dănuț Cristian Popa arată că acesta încasă de pe urma funcție pe care o deține la Ministerul Sănătății suma de 138.142 de lei pe an, însă avea venituri de 82.788 de lei și de la Unifarm.

Cum a ajuns Dănuț Cristian Popa la Ministerul Sănătății – din Sport în Sănătate e doar un pas

Cel care avea în timpul comunismului numele conspirativ „Pană” a ajuns la Ministerul Sănătății într-un mod cel puțin controversat. Valeriu Nicolae, care i-a studiat CV-ul, arată cum în timp ce Dănuț Cristian Popa era secretar general al Federației de Tir Sportiv și-a făcut și cursurile de înalt funcționar public.

Coincidență sau nu, PSD a revenit la putere iar Dănuț Cristian Popa a fost funcționar public la Evidența Populației Pitești, însă doar câteva zile. Nu degeaba „s-a chinuit” cu o astfel de funcție. La scurt timp a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului, funcție pe care a deținut-o trei ani, pâbă în 2016. De atunci este secretar general adjunct în Ministerul Sănătății.

„În 2007-2008 este deja secretar general al federației de tir sportiv, așa că, preventiv, face și cursurile de înalt funcționar public, că nu se știe niciodată. Ocazia apare odată cu revenirea PSD-ului la putere, când omul devine pentru câteva zile funcționar public la Evidența Populației la Pitești, pentru a putea fi numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor, așa mârlănește, specific PSD-ului.

În numai doi ani, salariul lui se va dubla, apoi se va dubla din nou. Domnul Popa, turnătorul priceput la tir, medicină și stomatologie, va ajunge să câștige în 2017, numai de la stat, 230.630 de lei pe an sau 19.219 lei pe lună, cu peste 4.000 mai mult decât președintele României”, nota Valeriu Nicolae într-o postare pe Facebook de pe 17 februarie.

Vlad Voiculescu a susținut despre informatorul PSD din cadrul Ministerului Sănătății că „ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid – ordine de ministru, referate, orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri”.

Fostul ministru al Sănătății s-a chinuit luni de zile să îl scoată pe Dănuț Cristian Popa, zis „Pană”, din instituție, însă cererile formulate către prim-ministrul Florin Cîțu au rămas fără răspuns.

Ce arată CV-ul informatorului PSD din Ministerul Sănătății

CV-ul lui Dănuț Cristian Popa arată că inițial a urmat timp de 6 ani cursurile la Facultatea de Medicină Generală „Carol Danila” din București, apoi a petrecut doi ani la Facultatea de Stomatologie Apollonia din Iași. În 2005 a obținut un certificat de medicină sportivă.

În ceea ce privește cariera profesională, a oscilat între medic, consilier și ulterior funcționar public. În perioada 2001-2003 a fost consilier personal al ministrului Tineretului și Sportului, apoi a activat un an ca medic în Pitești, iar în perioada 2004-2007 a fost consilier (șef cabinet) al Preşedintelui C.S. Dinamo Bucureşti.

Următorii cinci ani i-a petrecut la Federaţia Româna de Tir Sportiv, unde a deținut funcția de secretar general.

În CV-ul său apare că în luna februarie 2013 a lucrat ca funcționat public la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, Piteşti. Ulterior, din luna martie 2013 până în 2016 a fost secretar general adjunct la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Avocatul Adrian Cuculis, noi detalii despre reluarea procesului în care este judecat Vlad Pascu: „Lucrurile...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
S-a stins marele actor al României. Drum lin, maestre! Nu te vom uita niciodată
România se scufundă economic. Românii vor simți în buzunar
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
O operațiune riscantă în Primul Război Mondial. Manifeste cărate sub salteaua primului ministru
×