Cine este informatorul PSD infiltrat în Ministerul Sănătății și cum a încercat Voiculescu să scape de el

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Cine este informatorul PSD infiltrat în Ministerul Sănătății și cum a încercat Voiculescu să scape de el
Vlad Voiculescu a susținut recent că o persoană din Ministerul Sănătății informa PSD de ce se întâmplă în instituție / Sursă FOTO: Remus Badea - Mediafax Foto

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a susținut recent în mod public faptul că un înalt funcționar public, care are un salariu de 20.000 de lei, transmite documente din interiorul instituției către PSD. De asemenea, acesta a transmis că funcționarul încă se află în funcție.

Documentele obținute de Investigatoria arată că Vlad Voiculescu a trimis mai multe adrese către prim-ministrul Florin Cîțu prin care îi solicita să îl demită din funcția de secretar general adjunct al ministerului pe Dănuț Cristian Popa.

Vald Voiculescu a încercat încă de la începutul acestui an să îl scoată pe informatorul PSD din cadrul ministerului, însă cererile lui nu fuseseră soluționate nici până în aprilie.

Informatorul PSD fusese și informatorul Securității

Dănuț Cristian Popa s-a făcut remarcat încă din perioada comunismului când a fost recrutat de Securitate, în 1982, pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Acesta avea numele conspirativ „Pană”.

Astfel că, în timp de membrii PSD îi acuză pe cei din USR-PLUS că sunt securiști sau copii de securiști, se pare că nici în propria „grădină” lucrurile nu stau prea grozav.

De remarcat este și faptul că Dănuț Cristian Popa a fost și președinte al Consiliului de Administrație al Unifarm pentru câteva luni, ulterior fiind doar membru al consiliului. Vlad Voiculescu a susținut recent că această companie a dat unul dintre cele mai mari tunuri în timpul pandemiei COVID-19 din România.

O declarație de avere din 2020 a lui Dănuț Cristian Popa arată că acesta încasă de pe urma funcție pe care o deține la Ministerul Sănătății suma de 138.142 de lei pe an, însă avea venituri de 82.788 de lei și de la Unifarm.

Cum a ajuns Dănuț Cristian Popa la Ministerul Sănătății – din Sport în Sănătate e doar un pas

Cel care avea în timpul comunismului numele conspirativ „Pană” a ajuns la Ministerul Sănătății într-un mod cel puțin controversat. Valeriu Nicolae, care i-a studiat CV-ul, arată cum în timp ce Dănuț Cristian Popa era secretar general al Federației de Tir Sportiv și-a făcut și cursurile de înalt funcționar public.

Coincidență sau nu, PSD a revenit la putere iar Dănuț Cristian Popa a fost funcționar public la Evidența Populației Pitești, însă doar câteva zile. Nu degeaba „s-a chinuit” cu o astfel de funcție. La scurt timp a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului, funcție pe care a deținut-o trei ani, pâbă în 2016. De atunci este secretar general adjunct în Ministerul Sănătății.

„În 2007-2008 este deja secretar general al federației de tir sportiv, așa că, preventiv, face și cursurile de înalt funcționar public, că nu se știe niciodată. Ocazia apare odată cu revenirea PSD-ului la putere, când omul devine pentru câteva zile funcționar public la Evidența Populației la Pitești, pentru a putea fi numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor, așa mârlănește, specific PSD-ului.

În numai doi ani, salariul lui se va dubla, apoi se va dubla din nou. Domnul Popa, turnătorul priceput la tir, medicină și stomatologie, va ajunge să câștige în 2017, numai de la stat, 230.630 de lei pe an sau 19.219 lei pe lună, cu peste 4.000 mai mult decât președintele României”, nota Valeriu Nicolae într-o postare pe Facebook de pe 17 februarie.

Vlad Voiculescu a susținut despre informatorul PSD din cadrul Ministerului Sănătății că „ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid – ordine de ministru, referate, orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri”.

Fostul ministru al Sănătății s-a chinuit luni de zile să îl scoată pe Dănuț Cristian Popa, zis „Pană”, din instituție, însă cererile formulate către prim-ministrul Florin Cîțu au rămas fără răspuns.

Ce arată CV-ul informatorului PSD din Ministerul Sănătății

CV-ul lui Dănuț Cristian Popa arată că inițial a urmat timp de 6 ani cursurile la Facultatea de Medicină Generală „Carol Danila” din București, apoi a petrecut doi ani la Facultatea de Stomatologie Apollonia din Iași. În 2005 a obținut un certificat de medicină sportivă.

În ceea ce privește cariera profesională, a oscilat între medic, consilier și ulterior funcționar public. În perioada 2001-2003 a fost consilier personal al ministrului Tineretului și Sportului, apoi a activat un an ca medic în Pitești, iar în perioada 2004-2007 a fost consilier (șef cabinet) al Preşedintelui C.S. Dinamo Bucureşti.

Următorii cinci ani i-a petrecut la Federaţia Româna de Tir Sportiv, unde a deținut funcția de secretar general.

În CV-ul său apare că în luna februarie 2013 a lucrat ca funcționat public la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, Piteşti. Ulterior, din luna martie 2013 până în 2016 a fost secretar general adjunct la Ministerul Tineretului şi Sportului.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
O româncă a bătut, fără milă, doi polițiști italieni: „Am chemat în sprijin militarii ca...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide