Liber la joacă și sport în curțile școlilor, pentru oricine, de la 1 mai, în sectorul 6! Anunțul Administrației Școlilor

Liber la joacă și sport în curțile școlilor, pentru oricine, de la 1 mai, în sectorul 6! Anunțul Administrației Școlilor
Scoală din sectoul 6 / FOTO - Administrația Școlilor sector 6
Publicat: 23/04/2021, 17:01

Începând cu 1 mai 2021, cetățenii Sectorului 6 vor avea acces liber pe terenurile de sport în aer liber și spațiile de recreere, din curțile unităților de învățământ preuniversitar de stat, după terminarea orelor de curs, potrivit unui anunț al Administrației Școlilor din Sectorul 6.

„Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în ședința din 15.04.2021, Regulamentul privind accesul cetățenilor și copiilor pe terenurile de sport cu acces liber și în spațiile de recreere, amenajate în incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 6. Pe lângă activitățile sportive, ce pot fi desfășurate numai acolo unde există teren de sport în aer liber, cetățenii se pot delecta și cu jocuri de șah sau table, în spațiile amenajate special pentru activități de recreere.

„După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se va putea bucura din nou de acces în curțile școlilor”

După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se va putea bucura din nou de acces în curțile școlilor și liceelor, după încheierea orelor de curs, în weekenduri sau în vacanțe, conform programului afișat și numai în zonele indicate cu marcajul „Acces Liber””, a anunțat vineri Administrația Școlilor Sector 6.

Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, amenajeaza în acest sens, în curțile unităților de învățământ, spații de recreere, de care se pot bucura copiii și adulții care locuiesc în proximitate și care de multe ori trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a petrece timpul liber în astfel de locații.

Accesul, doar pe terenurile din aer liber

„Acestea sunt dotate cu bănci si coșuri de gunoi, iar pe asfalt au fost desenate o serie de jocuri educative care ajută la dezvoltarea atenției și echilibrului celor mici.

Cei care intenționează să utilizeze aceste locații, este bine să știe că activitățile sportive de masă (fotbal, volei, baschet, etc) se pot desfășura doar pe terenurile de sport în aer liber, împrejmuite și marcate corespunzător.

De asemenea, este strict interzis consumul de tutun, alcool și semințe, cât și accesul în curtea unității de învățământ cu automobile, motociclete, scutere sau alte mijloace sau echipamente folosite pentru deplasare. Copiii cu vârstă de până la 10 ani, trebuie să fie însoțiți de un aparținător (părinte, bunic, frate major, etc), iar cei cu vârste de până la 14 ani trebuie să aibă asupra să minim un număr de telefon mobil al unui părinte sau reprezentant legal la care, în caz de urgență, acesta poate fi contactat de către agenții de pază/paznicii unității de învățământ. De altfel, autorităţile pot impune reguli suplimentare faţă de Regulament, în funcţie de situaţie”, se mai arată în anunț.

Accesul, după terminarea orelor școlare!

Sursa citată mai arată că programul este conceput astfel încât procesul educațional, cu toate componentele sale, să nu fie perturbat.

„Accesul cetățenilor este permis zilnic, după finalizarea activităților pedagogice şi a altor tipuri de activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ, până la orele 20:00 pe timp de iarnă, respectiv orele 22:00 pe timp de vară, sau acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalații de iluminat nocturn indiferent de sezon. În zilele de sâmbăta, duminică și în timpul vacanţelor, accesul este permis între orele 10.00 – 13:00 și 16:00 – 20.00 pentru sezonul de iarnă (01.11/31.03) și între orele 10.00 – 13:00 și 16:00 – 22.00 pentru sezonul de vară (01.04/31.10)”, se mai arată în anunțul administrației.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Vezică biliară de porțelan”, găsită într-un mormânt vechi de 100 de ani