BestJobs: Jumătate dintre angajați sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie. Câți nu cred în această măsură anti-COVID

BestJobs: Jumătate dintre angajați sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie. Câți nu cred în această măsură anti-COVID
Potrivit sondajului BestJobs, 57% dintre angajați au declarat că s-ar simți mai în siguranță dacă ar ști că toți colegii sunt vaccinați / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 28/05/2021, 17:04

Pentru a se simți în siguranță în cazul revenirii la birou, în contextul relaxării restricțiilor, 48% dintre angajați consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie, arată rezultatele unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Relaxarea graduală a restricțiilor privind lucrul în spațiile închise, în anumite condiții, crește probabilitatea revenirii la birou a angajaților, însă, potrivit unui sondaj derulat de platforma de recrutare BestJobs, o mare parte dintre ei încă nu se simt complet confortabil cu aceastp opțiune.

Potrivit reglementărilor care urmează să intre în vigoare de la 1 iunie, obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise, unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, nu va mai fi în vigoare, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Potrivit sondajului BestJobs, 57% dintre angajați au declarat că s-ar simți mai în siguranță dacă ar ști că toți colegii sunt vaccinați, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înșiși vaccinați, mai arată sondajul BestJobs. 33% declară că nu cred în vaccin.

De altfel, un sondaj recent realizat de IRES arată că, în prezent, 2 din 3 români sunt favorabili vaccinării anti-COVID-19, iar 3 din 10 sunt împotriva vaccinării, în timp ce 4% nu au o poziționare.

În total, pe teritoriul României au fost confirmate 1.077.161 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, și de la începutul campaniei până joi, 4.232.837 de persoane au fost imunizate cu unul dintre cele patru vaccinuri împotriva COVID – 19.

10% vor să lucreze cât mai mult de acasă

Angajații sunt în continuare îngrijorați cu privire la riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Cea mai mare îngrijorare este legată de respectarea regulilor de distanțare și a regulilor de igienizare și dezinfecție a spațiilor (38%).

Astfel, pentru a se simți mai în siguranță în cazul întoarcerii la birou, angajații consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curățenie și dezinfecție mai stricte (21%) și să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%).

Mai mult, angajaților le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiți să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) și să fie informați în permanență despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Dacă totuși li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenți se arată preocupați și de sistemul de ventilație al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere. Un alt motiv pentru care angajații cred că munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecție și dezinfectare (21%).

Necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticență de doar 14% dintre respondenți și chiar mai puțini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.

Un sfert dintre angajați se tem că nu vor găsi un job mai bun

Pe lângă riscul sanitar de a se infecta cu virusul COVID-19, angajații au îngrijorări de termen profesional; se tem cel mai tare că nu își pot găsi un loc de muncă mai bun (26%), că vor fi nevoiți să muncească mai mult pentru același salariu (21%) sau că își vor pierde locul de muncă (15%). Pentru 8% dintre ei, cea mai mare îngrijorare este că le poate scădea salariul.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 17 – 24 mai pe un eșantion de 1.026 utilizatori de internet din România.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ