În Marea Britanie, angajatorii ar trebui să înlocuiască termenul „mamă” cu „persoană care a născut”, spune organizația Stonewall

În Marea Britanie, angajatorii ar trebui să înlocuiască termenul „mamă” cu „persoană care a născut”, spune organizația Stonewall
Publicat: 06/06/2021, 17:06
Actualizat: 06/06/2021, 17:07

Organizația caritabilă LGBT + Stonewall îndeamnă organizațiile să renunțe la cuvântul „mamă” și să-l înlocuiască cu „părinte care a născut”.

Organizația de caritate publică  îi sfătuiește pe angajatorii care doresc să își crească indicele din clasamentul de egalitate la locul de muncă să elimine toate stereotipurile de gen. Organizațiile pot plăti aproximativ 2.500 de lire sterline pe an pentru a se înscrie la schema de diversitate a Stonewall. Ei spun că trebuie să le permită celor care se autoidentifică ca femeie să folosească toaletele și vestiarele pentru femei.

Ministrul Egalității, Liz Truss, le-a transmis oficialilor că nu ar trebui să plătească 2.500 de lire sterline pe an pentru a deveni campioni ai diversității Stonewall, potrivit express.co.uk.

Influența sa crescândă a deranjat unele activiste  pentru drepturile femeilor care cer o anchetă publică completă.

Documente obținute de The Telegraph conțin avertizări care susțin că organizația caritabilă LGBT+ „denaturează” legile privind egalitatea atunci când consiliază departamentele guvernamentale, consiliile, forțele de ordine și o serie de companii private.

Văzut de Daily Telegraph, acesta include sfaturi adresate poliției din Merseyside pentru a înlocui termenul „mamă” cu „angajat însărcinat”.

Un sfat similar a fost dat Universității din Edinburgh. Stonewall a îndemnat să folosească un „termen neutru din punct de vedere al genului, cum ar fi„ părinții care au născut”.

Guvernul galez, care apare pe locul nouă pe listă, a eliminat termenul de mamă din politica sa de maternitate în 2019 iar termenul de tată apare o singură dată.

Organizația de caritate sfătuiește organizațiile să utilizeze „un limbaj neutru din punct de vedere al genului” și permite angajaților să folosească pronumele Mx, pentru a se clasa mai sus pe indicele său de egalitate la locul de muncă.

De asemenea, solicită „un angajament formal de a introduce facilități neutre din punct de vedere al genului”.

Ultimul punct se bazează pe principiul autoidentificării, unde revine fiecărei persoane să declare dacă sunt bărbați sau femei.

O investigație efectuată de The Telegraph relevă pentru prima dată procesul de depunere a cererilor și amploarea îndrumărilor oferite de organizație angajatorilor care doresc să facă parte din lista Stonewell.

Angajatorii sunt îndemnați să adauge pronume de gen la toate semnăturile de e-mail și chiar să organizeze o „campanie de curățenie”.  Schema oferă îndrumări și instruire cu privire la modalitatea prin care poți fi mai incluziv și oferă avantaje, inclusiv o revizuire gratuită a tuturor politicilor de resurse umane. Dar experții legali i-au avertizat pe cei 850 de angajatori care au semnat că organizația caritabilă „denaturează” legea egalității.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire