Cinci copii bolnavi de Covid-19 sunt internați la secția ATI a Spitalului „Grigore Alexandrescu”. Cel mai mic pacient are doar 3 zile

Cinci copii bolnavi de Covid-19 sunt internați la secția ATI a Spitalului „Grigore Alexandrescu”. Cel mai mic pacient are doar 3 zile
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 24/08/2021, 17:56
Actualizat: 24/08/2021, 19:32

Medicul Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, a anunţat că în această unitatea sanitară sunt internaţi în acest moment 8 copii infectaţi cu COVID-19.

Cinci pacienţi sunt internaţi pe secţia de ATI, cu forme severe de boală, având vârste cuprinse între 3 zile şi 17 ani. Cel mai mic pacient este o fetiţă, care nu are comorbidităţi, informează Adevărul, care citează News.ro.

„Acum sunt internaţi 8 copii cu COVID în unitatea sanitară. Ei sunt pe secţia tampon COVID, în saloanele de terapie intensivă avem internaţi 5 copii, şi în saloanele de pe secţie 3. În principiu ei sunt cu comorbidităţi, sunt internaţi prin secţiile de pediatrie, şi prin secţiile de chirurgie, pentru că avem şi pacienţi chirurgicali. De obicei, sunt probleme neurologice, cu tetrapareze, cu retard neuro psiho-motor, cu probleme cronice, aşa avem doi pacienţi, şi restul nu au comorbidităţi. În ultimele două săptămâni au început să fie mai multe cazuri de COVID-19. Nu pot să estimez absolut nimic penru perioada imediat următoare, depinde de foarte multe variabile. Mi-aş dori să nu fie mulţi copii internaţi cu infecţie cu Sars-Cov 2”, a declarat pentru dr. Antăluţă, News.ro.

Simptomatologie diferită în cazul copiilor, în valul 4

Medicul Diana Antăluţă spune că acum medicii se confruntă în general cu simpomatologie respiratorie în cazul copiilor infectaţi cu Sars-Cov-2, diferit faţă de celelalte valuri pandemice, când simptomatologia a fost cu preponderenţă digestivă.

Specialistul îi sfătuieşte pe părinţi să-şi vaccineze copiii, pe cei cu vârsta de peste 12 ani, dar să se vaccineze şi ei, pentru a nu-i expune. Părinţii ar trebui să nu recurgă sub nicio formă la automedicaţie, atunci când copiii au simptome de boală, pentru că pot înrăutăţi starea de sănătate a copiilor.

„Sunt copii cu simptomatologie respiratorie, tuse, febră, rinoree, faţă de celelalte valuri când au fost majoritar cu simptomatologie digestivă, acum sunt majoritar cu simptomatologie respiratorie. Părinţii vin la spital atunci când simt că nu se pot descurca acasă cu febra, cu tusea, nu vin prea târziu. Sunt multe lucruri de făcut. În primul rând să-şi vaccineze copiii cu vaccinurile existente pentru fiecare grupă în parte, să se vaccineze şi ei pentru COVID ca să nu expună suplimentar copiii în familie, se ştie clar că cei vaccinaţi au o rată mai mică de infectare, să menţină măsurile de protecţie în locurile publice, să încerce să nu frecventeze locurile aglomerate, atât părinţii cât şi copiii. Automedicaţia nu face bine niciodată, nu contează că este sau nu o infecţie cu virusul Sars Cov 2. De obicei, mai ales în privinţa copiilor, când apare o simptomatologie de orice fel, ne adresăm unui medic. Fie că este medicul de familie al copilului, fie că este un medic pediatru, ne adresăm unui specialist şi urmăm sfaturile acestuia”, a explicat dr. Antăluţă.

Evoluţia stării de sănătate a copiilor cu COVID- 19 internaţi în secţia de ATI, imprevizibilă. Medicii fac tot posibilul să-i salveze şi adaptează tratamentul în funcţie de mai mulţi factori.

„Niciodată nu ştim evoluţia, noi facem tot posibilul ca evoluţia să fie una bună, niciodată nu ştim în ce sens o ia afecţiunea de care suferă copilul respectiv anterior infecţiei cu virusul Sars Cov 2 sau infecţia cu COVID-19, depinde foarte mult de la pacient la pacient. Noi facem tot posibilul şi instituim tot tratamentul necesar în funcţie de vârstă şi de toate constantele pacientului în aşa fel încât evoluţia să fie una bună. Tratamentele sunt individualizate de la un pacient la altul, acţionăm cu toate liniile terapeutice pe care le avem la îndemână în funcţie de patologie, de complicaţii, nu vă pot spune o regulă pentru că nu avem”, a mai spus medicul.

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală sunt în total 13 locuri pentru copiii cu COVID-19.


CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medicul unei femei de 114 ani spune ce am putea face cu toții pentru a...
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
O femeie care a ieșit la plimbare la marginea orașului a descoperit o comoară cu...
S-a elucidat misterul OZN-ului de pe pe fundul Mării Baltice. Ce au descoperit savanții: „Am...
Suferințele prin care a trecut soția lui Iosif Rotariu în ultimele luni: A ajuns să...
Cele mai căutate apartamente de către românii care vor să-și cumpere o locuință. Schimbări pe...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii timp de trei...
Descoperire MAJORĂ! Cei care fumează CANABIS sunt de 2 ori mai...
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol...
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Apa topită cauzează fracturarea gheții din Antarctica, au descoperit cercetătorii
×