Tatăl fetiței de doi ani din Iași, mărturie tulburătoare: „Cred că a fost chinuită”. Bărbatul o bănuieşte pe fosta parteneră că a ucis-o

Tatăl fetiței de doi ani din Iași, mărturie tulburătoare: „Cred că a fost chinuită”. Bărbatul o bănuieşte pe fosta parteneră că a ucis-o
Publicat: 14/09/2021, 20:04

Tatăl fetiței de doi ani din Iași, care a murit după ce a fost lăsată nesupravegheată în cada plină cu apă, a depus o plângere penală împotriva fostei partenere. Bărbatul crede că femeia este vinovată pentru moartea copilei şi nu crede că micuța a murit înecată, așa cum a mărturisit mama ei.

Eu nu cred că fata mea a murit înecată. Mama fetei mi-a zis ceea ce a declarat şi la spital, faza cu cada. Dar nimeni n-o crede, eu unul nu o cred, doctorii n-o cred. Eu cred că a fost chinuită”, a mărturisit tânărul pentru reporterii Observator.

Documentele medicale îi susţin afirmaţiile. Pe trupul copilei au fost găsite urme vechi de lovituri, fracturi şi coaste rupte.

Reprezentanții DGASPS au declarat pentru Gândul că fetița locuia doar cu mama ei, tatăl fiind plecat în străinătate.Cei doi erau despărți, iar femeia trăia în concubinaj cu un alt bărbat. Alături de aceștia locuiau și cei doi copii ai bărbatului dintr-o altă căsătorie.

Urme de violență și răni la cap

Noi am fost anunțati că fetița este în stare gravă, intubată și că pe corpul acesteia au fost găsite urme de violență. Mai departe pe fir a intrat poliția care face în continuare anchetă și vor decide dacă mama va rămâne sau nu în libertate. Ea locuia cu un alt bărbat care mai are doi copii dintr-o altă căsătătorie. Noi pe partea socială ne-am făcut datoria și am verificat dacă ceilalți copii sunt în siguranță și tatăl este responsabil”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASP pentru Gândul.

Și Gina Ifrim, mătușa fetiței din partea tatălui, a declarat că micuța avea coastele și oasele rupte, iar corpul era plin de lovituri.

Fetița a intrat în moarte cerebrală, era conștientă și conectată la aparate. Nu știm din păcate nimic. Eu nu mai am încredere în ea. Pe fată s-au găsit urme vechi, vânătâi vechi. Ea spune că sunt de la căzuri, însă fata fiind mică nu vorbea. I-au găsit trei lovituri la cap. Dacă se lovea în cadă nu avea cum să aibă trei lovituri. Mădălina (mama fetiței)  și fratele meu despărțiți, iar Sofia stătea la ea. El o vizita mai rar pentru că fusese o perioadă plecat în afară”, a declarat mătușa fetiței.

Ce au descoperit medicii legiști

Conform unui raport preliminar al medicilor legiști, citat de Ziarul de Iași, se precizează faptul că fetița avea „fracturi osoase vechi multiple și politraumatisme prin agresiune”.

De altfel, și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au precizat că există evaluări medicale din care reiese că fata ar fi fost agreată acasă.

Mama, cercetată pentru ucidere din culpă

„În concluzie, copilul prezenta la internare edem cerebral difuz, vechi fracturi localizate la nivelul claviculei drepte, suspiciune de fractură sternală superioară, focare de condensare pulmonară, resturi alimentare prezente la nivelul esofagului, hepatomegalie, pareză intestinală și infiltrarea tesutului celular subcutanat, edem la nivelul feselor, prepubian, labial”, se arată în documentele medicale, citate de BZI.

Mama copilei nu a comentat până acum acuzaţiile. Anchetatorii vor stabili însă ce a dus la moartea Sofiei: „Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului”, potrivit unui comunicat.


Citește și Primele concluzii privind cauzele morții celor doi copii uciși de mamă, în Maramureș. Ce au descoperit la autopsie medicii legiști

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata