Directorul ANPC, bilanț la final de sezon pe Litoral. „Costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat și irascibil, dughenizare”

Directorul ANPC, bilanț la final de sezon pe Litoral. „Costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat și irascibil, dughenizare”
Publicat: 15/09/2021, 13:42

Peste 1.250 de acțiuni de control s-au desfășurat în această vară pe Litoral și în Delta Dunării, iar valoarea sancțiunilor aplicate s-a ridicat la aproape 3 milioane de lei, spune Paul Anghel, directorul general al ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor).

„Ca în fiecare an, #ANPC a fost un apărător al drepturilor consumatorului român, atât pe litoral sau în Delta Dunării, cât şi în zonele care sunt vizitate de un număr mare de turişti. Anterior demarării comandamentelor, am desfăşurat o Caravană de Prevenţie şi Consiliere, împreună cu factorii de decizie locali, în fiecare din aceste zone. Anumite „metehne” ale unei categorii – este adevărat mică de operatori economici – nu se schimbă şi, tot ca în fiecare an, alungă şi nu apropie, prin actul de comerţ pe care îl fac, turistul. Am sesizat tarife mari şi foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor şi chiar şi la mâncare. Preţuri comparative cu orice staţiune de lux de pe glob poate chiar cu staţiunile renumite pentru tarifele exorbitante. Mi s-a spus că piaţa ţine… până când?”, a scris Paul Anghel pe pagina de Facebook.

Potrivit datelor ANPC, în perioada sezonului estival 2021, inspectorii au efectuat peste 1.250 de acțiuni de control la operatorii economici care desfășoară activități comerciale în zonă.

În urma controalelor, au fost aplicate circa 1.100 de avertismente și 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane lei, dar au fost oprite temporar de la comercializare și produse în valoare de circa 950.000 lei.

Totodată, s-au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de circa 450.000 lei, respectiv a fost oprită temporar prestarea serviciului în 84 de unități.

Mai mult, în cazul a trei operatori economici a fost propusă închiderea temporară a unității până la șase luni.

Paul Anghel: „Nu generalizez!”

„Este adevărat faptul că anumite preţuri/costuri au crescut (vezi transport etc.), sezonul s-a scurtat , dar… aceleaşi servicii care lasă de dorit: costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, atitudine sfidătoare, patroni care nu înţeleg relaţia serviciu/cost/respect, dughenizare, aplecătoare pe post de spaţii comerciale (unele ar vrea să deservească chiar şi alimentaţie publică)”, precizează oficialul ANPC.

Paul Anghel scrie că situația stațiunilor de pe Litoral nu este cea mai bună „cu excepția Constanței și a stațiunii Mamaia”.

Reprezentantul ANPC vorbește de trotuare neterminate, străzi găurite, capace de canal pe post de jaloane, mormane de gunoi, lipsa locurilor de parcare sau existenţa locurilor de parcare cu plată „la preţ de cameră de 3 stele”.

„Evident, nu generalizez. Probabil există şi excepţii (ghinionul meu că nu le-am întâlnit). Îmi pare rău, în continuare, pentru cei care înţeleg ce înseamnă turismul, pentru cei care au muncit 30 de ani să dezvolte acest segment, pentru cei care au investit şi depus eforturi enorme. Se pare că aceştia au rămas şi ei tot excepţii!”, conchide Anghel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic