Deși a spus că demisionează de la șefia Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat că mai rămâne o perioadă în funcție. Care este motivul invocat

Deși a spus că demisionează de la șefia Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat că mai rămâne o perioadă în funcție. Care este motivul invocat
Ludovic Orban / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/09/2021, 20:46
Actualizat: 26/09/2021, 20:50

Imediat după ce a aflat că a pierdut șefia PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunțat că îi va pune demisia pe masă preşedintelui ales al PNL, Florin Cîţu, în dimineața zilei de luni, 27 septembrie. Doar că Orban spune că acesta va înainta documentul atunci când va considera de cuviinţă.

Fostul lider PNL a afirmat că va continua să exercite funcţia de președinte al Camerei Deputaților până când se va forma o majoritate parlamentară în aşa fel încât PNL să nu piardă preşedinţia Camerei Deputaţilor în favoarea PSD, scrie ziare.com.

Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele Partidului Naţional Liberal va depune demisia respectivă. Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat, duminică, Ludovic Orban.

Orban afirmă că, dacă ar avea loc alegeri pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor în această perioadă, PSD ar obţine funcţia.

„O să rămân în funcţie până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea în funcţia de preşedinte al Camerei (Deputaţilor – n.r.) a unui PSD-ist, pentru că dacă se alege Colacu sau un alt PSD-ist, cum este astăzi… eu vă spun, astăzi, dacă s-ar ţine alegeri, sau mâine, poimâine, se alege PSD-ul în fruntea Camerei”, a adăugat Orban.

El susţine că nu va „accepta niciodată” ca PSD să obţină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în urma demersului său.

„Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns: „Cu siguranţă!”.

Florin Cîţu, după ce Ludovic Orban a renunțat la şefia Camerei Deputaţilor: Funcția rămâne la PNL, s-ar putea să fie cineva interimar

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă seară, la Digi 24, imediat după ce a devenit noul președinte al PNL, că în acest moment preşedinţia Camerei Deputaţilor, va rămâne la PNL şi că formaţiunea pe care acum o conduce contează pe experienţa fostului şef de partid.

Precizarea sa vine după ce Ludovic Obran a anunţăt că îşi va da demisia luni, 27 septembrie, din funcţia publică pe care o deţine, odată cu pierderea alegerilor.

Sesiunea de vot în cadrul Congresului PNL a continuat și duminică, 26 septembrie, când membrii delegați din taberele Orban și Cîțu și-au disputat funcțiile de conducere din Biroul Politic.


CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pentru ce a fost Greta Thunberg amendată în propria țară?