Florin Cîțu, mesaj pentru Anca Dragu, după decizia CCR: Dacă mai există onoare, președintele Senatului își va da demisia

Florin Cîțu, mesaj pentru Anca Dragu, după decizia CCR: Dacă mai există onoare, președintele Senatului își va da demisia
Președintele Senatului, Anca Dragu / Sursa foto: Facebook - Anca Dragu
Publicat: 28/09/2021, 16:49
Actualizat: 28/09/2021, 16:52

Dacă mai există onoare, președintele Senatului își va da demisia după publicarea deciziei CCR privind moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS, și AUR, spune premierul Florin Cîțu. Șeful Exeecutivului susține că CCR i-a dat dreptate în ceea ce privește existența unui conflict juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

„Astăzi ar fi trebuit să-și dea demisia. Eu cred că după ce vom vedea motivarea Curții Costituționale, dacă există onoare și mai există onoare în România, vom avea și celălalt președinte, al Senatului (Anca Dragu – n.r.), își va da demisia”, spune Florin Cîțu, citat de Mediafax.

Florin Cîțu consideră că CCR i-a dat dreptate și a decis în sensul celor sesizate de el cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională în cazul moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva cabinetului său. În decizia anunțată, CCR spune că există un confict – generat de conduita Parlamentului cu privire la modul de desfășurare a procedurii de control parlamentar inițiate prin moțiunea de cenzură, dar că Parlamentul urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă și să își exprime poziția prin vot asupra acesteia cu respectarea exigențelor constituționale și regulamentare și aplicarea principiului loialității constituționale.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”,  semnată de 122 de parlamentari – USR PLUS și AUR, a fost depusă vineri, 3 septembrie, la Senat şi Camera Deputaţilor.

Ce spunea Anca Dragu de demisie

Președinta Senatului a ajuns în funcție promovată de USR PLUS și nu și-a depus demisia odată cu miniștri formațiunii, după anunțul privind retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Cîțu. În contextul în care colegii săi de formațiune din Guvern și-au depus mandatele, președintele Senatului, Anca Dragu, spunea, în 7 septembrie, că nu va demisiona deocamdată, din funcție. „Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă nu aș fi aici, cu siguranță parcursul moțiunii de cenzură ar fi unul și mai greu”, a spus liderul camerei superioare a Parlamentului.

În plus, ulterior președinta Senatului a sesizat CCR cu privire la existența unui conflictul juridic de natură constituțională dintre Parlament și Guvern.Anca Dragu a solicitat CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri, după remanierea lui Stelian Ion și demisiile miniștrilor USR PLUS. Guvernul și Parlamentul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere până miercuri, 29 septembrie, urmând ca apoi conducerea istituției să stabilească data ședinței de judecată.

În ceea ce-l privește pe președintele celei de-a doua camere a Parlamentulului, Ludovic Orban, pe care l-a învins în alegerile pentru președinția PNL, Florin Cîțu a fost întrebat dacă va trimite el conducerii Parlamentului demisia anunțată, dar a evitat un răspuns direct: „Decizia este un act unilateral”. „Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele Partidului Naţional Liberal va depune demisia respectivă. Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat, duminică, Ludovic Orban.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii