Florin Cîțu, mesaj pentru Anca Dragu, după decizia CCR: Dacă mai există onoare, președintele Senatului își va da demisia

Florin Cîțu, mesaj pentru Anca Dragu, după decizia CCR: Dacă mai există onoare, președintele Senatului își va da demisia
Președintele Senatului, Anca Dragu / Sursa foto: Facebook - Anca Dragu
Publicat: 28/09/2021, 16:49
Actualizat: 28/09/2021, 16:52

Dacă mai există onoare, președintele Senatului își va da demisia după publicarea deciziei CCR privind moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS, și AUR, spune premierul Florin Cîțu. Șeful Exeecutivului susține că CCR i-a dat dreptate în ceea ce privește existența unui conflict juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

„Astăzi ar fi trebuit să-și dea demisia. Eu cred că după ce vom vedea motivarea Curții Costituționale, dacă există onoare și mai există onoare în România, vom avea și celălalt președinte, al Senatului (Anca Dragu – n.r.), își va da demisia”, spune Florin Cîțu, citat de Mediafax.

Florin Cîțu consideră că CCR i-a dat dreptate și a decis în sensul celor sesizate de el cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională în cazul moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva cabinetului său. În decizia anunțată, CCR spune că există un confict – generat de conduita Parlamentului cu privire la modul de desfășurare a procedurii de control parlamentar inițiate prin moțiunea de cenzură, dar că Parlamentul urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă și să își exprime poziția prin vot asupra acesteia cu respectarea exigențelor constituționale și regulamentare și aplicarea principiului loialității constituționale.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”,  semnată de 122 de parlamentari – USR PLUS și AUR, a fost depusă vineri, 3 septembrie, la Senat şi Camera Deputaţilor.

Ce spunea Anca Dragu de demisie

Președinta Senatului a ajuns în funcție promovată de USR PLUS și nu și-a depus demisia odată cu miniștri formațiunii, după anunțul privind retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Cîțu. În contextul în care colegii săi de formațiune din Guvern și-au depus mandatele, președintele Senatului, Anca Dragu, spunea, în 7 septembrie, că nu va demisiona deocamdată, din funcție. „Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă nu aș fi aici, cu siguranță parcursul moțiunii de cenzură ar fi unul și mai greu”, a spus liderul camerei superioare a Parlamentului.

În plus, ulterior președinta Senatului a sesizat CCR cu privire la existența unui conflictul juridic de natură constituțională dintre Parlament și Guvern.Anca Dragu a solicitat CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri, după remanierea lui Stelian Ion și demisiile miniștrilor USR PLUS. Guvernul și Parlamentul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere până miercuri, 29 septembrie, urmând ca apoi conducerea istituției să stabilească data ședinței de judecată.

În ceea ce-l privește pe președintele celei de-a doua camere a Parlamentulului, Ludovic Orban, pe care l-a învins în alegerile pentru președinția PNL, Florin Cîțu a fost întrebat dacă va trimite el conducerii Parlamentului demisia anunțată, dar a evitat un răspuns direct: „Decizia este un act unilateral”. „Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele Partidului Naţional Liberal va depune demisia respectivă. Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat, duminică, Ludovic Orban.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului