Klaus Iohannis a fost testat pentru COVID-19 după ce președintele Letoniei, cu care s-a întâlnit miercuri în Suedia, a fost confirmat pozitiv

Klaus Iohannis a fost testat pentru COVID-19 după ce președintele Letoniei, cu care s-a întâlnit miercuri în Suedia, a fost confirmat pozitiv
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Administrația Prezidențială (captură Youtube)
Publicat: 14/10/2021, 17:10

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată, după ce președintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2. Șeful statului a avut contact cu acesta, la Malmo, în Suedia, motiv pentru care a făcut un test COVID.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, pentru Agerpres, Administraţia Prezidenţială.

Administrația Prezidențială a precizat pentru Digi24.ro că președintele Klaus Iohannis s-a testat și rezultatul a fost negativ, după ce acesta s-a întors din Suedia unde a avut contact cu preşedintele leton Egils Levits.

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 13 octombrie 2021, la invitația Prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Löfven, la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, în Regatul Suediei.

Participarea Președintelui Klaus Iohannis la Forumul Internațional de la Malmö se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum și pentru promovarea valorilor europene, a toleranței și a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale.

Cu prilejul participării la Forumul de la Malmö, Președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește asumarea trecutului și combaterea negării și distorsionării Holocaustului, țara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens. Participarea României la Forum la cel mai înalt nivel conferă țării noastre o vizibilitate sporită și va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internațional al politicilor în acest domeniu.

Totodată, Președintele României va transmite angajamentul ferm asumat de țara noastră prin Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023, care a fost adoptată în luna mai 2021, precum și în baza Planului de Acțiune asociat.

Forumul de la Malmö marchează împlinirea a 21 de ani de la adoptarea Declarației Forumului Internațional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). IHRA este o organizație interguvernamentală care, în timp, a devenit punct de referință internațională în materie de educație și cercetare privind Holocaustul și comemorarea Holocaustului și a cărei președinție a fost exercitată de România în perioada 2016-2017.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice