Motivul uluitor pentru care șoferul român Claudiu Baicu și-a măcelărit doi colegi într-o parcare din Spania. Criminalul era deja condamnat în România, după ce a atacat un polițist

Motivul uluitor pentru care șoferul român Claudiu Baicu și-a măcelărit doi colegi într-o parcare din Spania. Criminalul era deja condamnat în România, după ce a atacat un polițist
Claudiu Baicu era cunoscut drept un bărbat agresiv, care avea probleme cu alcoolul/Sursa/Facebook
Publicat: 19/10/2021, 16:43
Actualizat: 19/10/2021, 16:44

Șoferul profesionist din județul Argeș arestat în Spania după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, și-a înjunghiat doi colegi în urma unui conflict izbucnit într-o parcare situată la granița cu Franța, ar fi scos cuțitul în urma unei crize de gelozie. Femeia care ar fi stat la baza scandalului ar fi o tânără româncă, la rândul ei șoferiță de TIR.

Incidentul a avut loc într-o parcare din La Junquera, după ce trei șoferi profesioniști români, aflați în timpul liber, au golit, împreună, mai multe sticle cu băutură. Se cunoșteau bine, mai ales că, deși lucrau la firme diferite, sunt toți din județul Argeș.

De față ar fi fost și femeie, șofer de TIR, care, la un moment dat, ar fi devenit ținta unor avansuri din partea lui Claudiu Baicu, care, spre disperarea acesteia, devenea din ce mai insistent.

La un moment dat, tovarășii lui Baicu ar fi încercat să-l tempereze, însă bărbatul s-ar fi înfuriat imediat. După un schimb de replici, acesta a scos un briceag și i-a înjunghiat pe amândoi. Primul a căzut victimă Lucian Boboc, căruia i-a împlântat cuțitul direct în inimă, în timp ce al doilea a scăpat cu viață, deși a fost grav rănit.

Surse din rândul celor care au lucrat cu Claudiu Baicu au afirmat, pentru Gândul, că acesta era un profesionist desăvârșit, care își respecta obligațiile de serviciu și care avea o atitudine pașnică față de colegii săi. Totuși, era cunoscut faptul că, în timpul liber, acesta obișnuia să bea peste măsură, iar uneori devenea agresiv.

Criminalul s-a bătut și într-o parcare din Germania

Așa s-ar fi întâmplat cu ani în urmă, de această dată într-o parcare din Germania, unde Baicu s-ar fi luat la bătaie cu mai mulți șoferi străini.

Pe de altă parte, conform unor surse judiciare, Claudiu Baicu era cunoscut în localitatea sa natală, Mălureni, drept o persoană violentă, care avea probleme cu alcoolul.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că în urmă cu cinci ani acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ultraj, după ce, băut fiind, a înjurat ți amenințat un polițist.

După condamnare, spun autoritățile, acesta ar fi evitat, o perioadă, să creeze probleme, după care s-a angajat șofer și a început, oricum, să lipsească perioade lungi de timp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliția spaniolă a fost anunțată, cu aproximativ un sfert de oră înainte de miezul nopții, cu privire la o bătaie între trei persoane într-o parcare din La Junquera (Catalonia).

În urma incidentului un bărbat român a murit, iar un altul a ajuns la spital. La scurt timp, poliția catalană l-a arestat pe presupusul agresor, un tânăr de 29 de ani, de naționalitate română.

După comiterea faptei, șoferul a fugit spre Franța, cu mașina de serviciu. Grăbit să treaca granița, s-a ciocnit de un sens giratoriu, iar ulterior a fost prins lângă o benzinărie unde a fost arestat,

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice