Virgil Popescu: În Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic din punctul de vedere al ELCEN

Virgil Popescu: În Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic din punctul de vedere al ELCEN
Sursa FOTO: https://www.facebook.com/VirgilDPopescu
Publicat: 27/10/2021, 15:48

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că, din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic, pentru că există stocuri de combustibil în acest scop.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă sunt probleme similare cu cele din Timişoara şi în alte oraşe mari, Virgil Popescu a precizat că acolo este o problemă punctuală a unităţii administrativ teritoriale. Ministrul a adăugat că prin Ordonanţa de urgenţă privind compensarea facturilor la energie și gaze, pentru șase luni, și plafonarea prețurilor , care a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, se acordă subvenţii unităţilor administrativ teritoriale pentru a acoperi o parte din creşterea preţului la gaze naturale.

„Problema de la Timişoara nu este problema Ministerului Energiei, este problema strict a unităţii administrativ teritoriale. Colterm este compania UAT Timişoara. Cum şi-au gestionat problema acolo, aşa o au. (…) Nu am informatii că în alte părţi avem această problemă. La Bucureşti, ELCEN are stocul de gaze, la Constanţa există stoc de gaze, acolo unde furnizează companii ale Ministerului Energiei, la Craiova există stocuri de combustibil, acolo unde furnizează Complexul Energetic Oltenia, acolo unde suntem noi nu avem probleme cu aşa ceva. (…) În Bucureşti nu vom avea probleme cu furnizarea agentului termic din punctul de vedere al ELCEN. Sigur, vor fi sincope şi în această iarnă, primarul general a spus acest lucru, datorită pierderilor din reţea”, a spus ministrul interimar al Economiei.

Proiectul legislativ privind compensarea facturilor la energie și gaze primise aviz favorabil, în unanimitate, cu amendamente, în Comisia pentru muncă și protecție socială și în Comisia pentru industrii şi servicii.

Virgil Popescu: E o lege bună care ajută toți românii

Ministrul demis al Energiei a mulțumit, de la tribuna Camerei Deputaților, tuturor aleșilor, din toate partidele și formațiunile politice – PNL, PSD, USR, UDMR, AUR și minorități – pentru munca depusă marți în comisii, de peste opt ore, care s-a concretizat în raportul comun favorabil.

„A fost o muncă asiduă ieri și a ieșit cu unanimitate un raport la acest proiect, la această ordonanță de urgență (lege de aprobare a OUG – n.r.) astfel încât, practic, toate partidele politice și-au pus amprenta și avem astăzi la votat, iar Guvernul susține modificările și amendamentele depuse în comisie”, a spus Virgil Popescu, în plenul Camerei Deputaților.

„Avem azi la votat o lege care, practic, protejează consumatorii casnici, le oferă celor care au un consum până în 300 kWh lunar sau 200 metri cubi lunar o protecție în așa fel încât, pe lângă plafonare, să nu plătească mai mult decât au plătit în iarna trecută, în decembrie anul trecut. Toși clienții casnici, indiferent dacă au consum mediu sau nu, au plafonare asigurată atât la energie electrică, cât și la gaze naturale, iar protecția o primește peste 70% din populația României, pentru că, pe cifre reale de consum, vorbim de aproape 15 milioane de români care vor plăti același preț ca anul trecut”, a spus ministrul demis al Energiei.

IMM-urile și PFA-urile beneficiază de o schemă de ajutor pentru plata facturilor la energie

Virgil Popescu a precizat că s-au adus îmbunătățiri la această schemă de ajutor pentru întreprinderile mici și mijlocii, microîntreprinderi, profesii liberale, înteprinderi familiale. „Acestea vor plăti doar prețul energiei, toate taxele, tarifele reglementate, nereglementate sunt scoase și vor fi suportate de la bugetul de stat, în așa fel încât IMM-urile românești și mediul economic să poată să fie competitiv”, a spus Virgil Popescu.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ