GALERIE FOTO-VIDEO. Ciucă, după întâlnirea cu premierul Moldovei: Ne dorim reducerea tarifelor de roaming și interconectarea energetică

Publicat: 09/12/2021, 12:32
Actualizat: 09/12/2021, 13:06

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire, joi, la Palatul Victoria, pe Natalia Gavriliţa, prim-ministrul Republicii Moldova. În urma întrevederii, Nicolae Ciucă a spus că una dintre temele de discuție s-a referit la reducerea tarifelor de roaming între cele două țări. De asemenea, cei doi omologi au vorbit și despre interconectarea liniilor electrice între România și Republica Moldova. 

„Un subiect de interes pentru cetățeni este reducerea tarifelor de roaming. În acest sens, încurajăm discuțiile la nivelul autorităților de reglemenatre și al operatorilor de telefonie mobilă dintre cele două state, pentru a găsi cât mai repede soluții. (…) Un alt subiect prioritar este interconectarea energetică și mă refer aici la interconectarea liniilor electrice între România și Republica Moldova”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii.

Premierul României a spus că țara noastră vrea să încheie un nou acord privind acordarea de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul Republicii Moldova. Vechiul acord, semnat în 2010, a ieșit din vigoare în martie anul acesta.

„Convorbirile noastre au stabilit reperele concrete ale cooperării noastre în perioada următoare, pe baza parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Plecăm de la foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova și care  inventariază toate inițiativele sectoriale de interes priroritar”, a spus Ciucă.

El a adăugat că, alături de Natalia Gavriliță, „am stabilit să avem o conlucrare intensă, pragmatică și eficientă, nu doar la nivel de premier, ci și la nivelul fiecărui memebru al guvernelor”.

„Am avut discuții aplicate pe o gamă largă de teme. Am evidențiat interesul comun pentru extinderea cooperării în domeniul economic, avem un punct de plecare excelent. România este primul partener comercial al Republicii Moldova. Ne dorim, însă, mult mai mult. Susținem consolidarea prezenței investițiilor românești în Republica Moldova. Pentru aceasta va fi nevoie îmbunătățirea mediului de afaceri din Republica Moldova, astfel încât să fie mai atractiv pentru investitorii români și nu numai”, a punctat șeful Executivului.

La rândul ei, Natalia Gavriliță a spus că „avem șansa istorică să transformăm comunitatea de limbă în comunitatea marilor proiecte în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri are Prutului, prin construirea, la propriu și la figurat, de noi poduri, fie că vorbim de interconexiunea în sfera energetică, fie că discutăm despre racordarea infrastructurii de transport din Republica Moldova la rețelele europene, fie că punem bazele telecomunicării rețelelor între cele două maluri”.

Natalia Gavriliță mai are în program o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Întrevederea va avea loc la Palatul Parlamentului.

De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova are programată o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului