GALERIE FOTO-VIDEO. Ciucă, după întâlnirea cu premierul Moldovei: Ne dorim reducerea tarifelor de roaming și interconectarea energetică

Publicat: 09/12/2021, 12:32
Actualizat: 09/12/2021, 13:06

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire, joi, la Palatul Victoria, pe Natalia Gavriliţa, prim-ministrul Republicii Moldova. În urma întrevederii, Nicolae Ciucă a spus că una dintre temele de discuție s-a referit la reducerea tarifelor de roaming între cele două țări. De asemenea, cei doi omologi au vorbit și despre interconectarea liniilor electrice între România și Republica Moldova. 

„Un subiect de interes pentru cetățeni este reducerea tarifelor de roaming. În acest sens, încurajăm discuțiile la nivelul autorităților de reglemenatre și al operatorilor de telefonie mobilă dintre cele două state, pentru a găsi cât mai repede soluții. (…) Un alt subiect prioritar este interconectarea energetică și mă refer aici la interconectarea liniilor electrice între România și Republica Moldova”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii.

Premierul României a spus că țara noastră vrea să încheie un nou acord privind acordarea de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul Republicii Moldova. Vechiul acord, semnat în 2010, a ieșit din vigoare în martie anul acesta.

„Convorbirile noastre au stabilit reperele concrete ale cooperării noastre în perioada următoare, pe baza parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Plecăm de la foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova și care  inventariază toate inițiativele sectoriale de interes priroritar”, a spus Ciucă.

El a adăugat că, alături de Natalia Gavriliță, „am stabilit să avem o conlucrare intensă, pragmatică și eficientă, nu doar la nivel de premier, ci și la nivelul fiecărui memebru al guvernelor”.

„Am avut discuții aplicate pe o gamă largă de teme. Am evidențiat interesul comun pentru extinderea cooperării în domeniul economic, avem un punct de plecare excelent. România este primul partener comercial al Republicii Moldova. Ne dorim, însă, mult mai mult. Susținem consolidarea prezenței investițiilor românești în Republica Moldova. Pentru aceasta va fi nevoie îmbunătățirea mediului de afaceri din Republica Moldova, astfel încât să fie mai atractiv pentru investitorii români și nu numai”, a punctat șeful Executivului.

La rândul ei, Natalia Gavriliță a spus că „avem șansa istorică să transformăm comunitatea de limbă în comunitatea marilor proiecte în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri are Prutului, prin construirea, la propriu și la figurat, de noi poduri, fie că vorbim de interconexiunea în sfera energetică, fie că discutăm despre racordarea infrastructurii de transport din Republica Moldova la rețelele europene, fie că punem bazele telecomunicării rețelelor între cele două maluri”.

Natalia Gavriliță mai are în program o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Întrevederea va avea loc la Palatul Parlamentului.

De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova are programată o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu